RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8699|回復: 5
收起左側

新手想問下應買田宮定海格力士?

樓主| yick 發表於 2021-10-27 10:50:44 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手想問下應買田宮定海格力士?
masterlai 發表於 2021-10-27 11:04:21 | 顯示全部樓層
是指EGRESS還是海力士HILUX?  
EGRESS當然可買...AVANTE系的集大成之作,也是獨立底盤BUGGY時代的收山之作..

至於HILUX,如果是HI-LIFT(新山豬系列)   也可以買,精緻度不在老山豬BRUISER之下,還便宜不少...
rk2 發表於 2021-10-27 11:53:43 | 顯示全部樓層
 樓主| yick 發表於 2021-10-27 12:02:50 | 顯示全部樓層

多謝師兄回覆, 小弟因睇中左 ACTROS 3363 6x4 但海格力士 (Hercules Hobby) 個殼好似型過田宮
其實想問下田宮同海格力士既質數邊部好d, 如買田宮d 配件可以用落海格力士?
AMAT 發表於 2021-10-27 12:16:43 | 顯示全部樓層
梗係買田宮唔好買海格力士啦~

海格力士啲配件,坦白講,真係唔太得。佢只係乜都有,但手工真係唔得。

你鍾意開門車殼你可以去海寶訂隻殼,但就唔好買佢地成套車。

香港有啲鋪呢,就鍾意攞架海格力士車嚟水啲客買,俾人出咗名話佢地係有問題架喇。

玩貨櫃車,唔好貪平,貪平之後買零件維修返整到你傻。
 樓主| yick 發表於 2021-10-27 14:53:34 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2021-10-27 12:16
梗係買田宮唔好買海格力士啦~

海格力士啲配件,坦白講,真係唔太得。佢只係乜都有,但手工真係唔得。

收到師兄, 甘我決心買田宮啦,  唔該晒