RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 大家的Spada 09 engine有漏油嗎? [打印本頁]

作者: happy_s76    時間: 2008-3-10 16:04
標題: 大家的Spada 09 engine有漏油嗎?
大家的09引擎有漏油嗎?
作者: valklai    時間: 2008-3-10 16:07
冇喎..........................................
作者: happy_s76    時間: 2008-3-10 16:15
頭bearing位漏... ...
作者: happy_s76    時間: 2008-3-10 16:16
run in 時已開始漏... ...
作者: fyin    時間: 2008-3-11 11:18
我部bearing位有漏, 要換bearing.
作者: stanley_wwy    時間: 2008-3-18 10:53
標題: 回復 1# 的帖子
新機已經會漏....

落完after run, 架車放過夜, 第二朝底板近engine位會有油.  
作者: leeho888    時間: 2008-3-19 00:43
原帖由 fyin 於 2008-3-11 11:18 發表
我部bearing位有漏, 要換bearing.

換bearing OK !
作者: billlkyy    時間: 2008-3-19 03:06
係咪換完bearing就唔漏?個飛輪點拆呢.......?
作者: valklai    時間: 2008-3-19 14:12
原帖由 billlkyy 於 2008-3-19 03:06 發表
係咪換完bearing就唔漏?個飛輪點拆呢.......?

我用喉鉗含住個飛輪再用梗頭鬆嗰粒迫帽,
作者: billlkyy    時間: 2008-3-19 22:58
點解我架09油針要1圈半先着到車.........有D又成3圈幾呢?我架有問題?但說明書話唔好少過三圈喎......
作者: fyin    時間: 2008-3-20 15:33
我架1.9~2圈 溫度85~90,
其實幾圈唔緊要, keep住90~100度左右就得. (要落車殼計喎)

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2