RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2178|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

亞蘇士B4是否後驅中最Top?

f6f 發表於 2008-10-17 14:18:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟想買部亞蘇士B4玩, 想問下出面大約幾錢到?

另外, 它是否亞蘇士中後驅中最Top?

除双星外, 後驅中有沒有其他牌子選擇?
MacUser 發表於 2008-10-17 14:28:45 | 只看該作者
Team Losi, 京商, HPI, XFactory
GigaRacer 發表於 2008-10-17 14:29:53 | 只看該作者
原帖由 f6f 於 2008-10-16 22:18 發表

I think so!!!  B4 Factory Team kit
TAIMING 發表於 2008-10-17 14:30:19 | 只看該作者
RC10B4 no stock at KWS now (around $1500 - $1600)

or you can contact hung sing to order...
hotdoc 發表於 2008-10-17 14:32:10 | 只看該作者
I'm new to B4 and have been running B4 at KWO for the last few weeks.
You can't go wrong with B4 if you are looking for 後驅 Buggy!
AMAT 發表於 2008-10-17 14:34:07 | 只看該作者
IFMAR同JMRCA,九成人都係用B4......可想而知.......

不過事實係.....2WD市場唔係好多架車揀.......
smallfaifai 發表於 2008-10-17 14:35:04 | 只看該作者
原帖由 f6f 於 2008-10-17 14:18 發表

香港買到o既factory team版kit約1600-1700蚊,已經係full option o既頂級版。

亞蘇士後驅1:10 buggy只有呢個款。想要asso. 1:10 2WD,亦可以係turck囉,RC10T4同埋RC10GT2都係TRUCK,只係電車同油車o既分別。

除左呢兩個牌子,常見o既仲有kyosho rb5,同埋team losi xxx-cr。其他牌子我唔肯定啦,煩請其他師兄補充。
tatame 發表於 2008-10-17 15:27:22 | 只看該作者
HPI firestorm RTR - $16xx

HPI Firestorm Flux(brushless) RTR - $ 24xx

唔知佢叫唔叫專業~ 我呢d鈍玩樂性質, 不過俾我o係TKO飛跳台飛到6呎高撻生魚咁玩都無事

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| f6f 發表於 2008-10-17 22:12:56 | 只看該作者
多謝你們的資料, 另外最後果位師兄果架車用無刷摩打. 我林一定好快, 會唔會快到控唔到?
tatame 發表於 2008-10-18 09:52:40 | 只看該作者
原帖由 f6f 於 2008-10-17 22:12 發表
多謝你們的資料, 另外最後果位師兄果架車用無刷摩打. 我林一定好快, 會唔會快到控唔到?

初初玩會覺得好快~~ 而家慣左無乜特別, 架車快到起住頭黎行, 大約去到5-60km
joho 發表於 2008-10-21 10:25:02 | 只看該作者
You can also consider Losi XXX-CR