RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: minimini
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Project RC10/ Ultima A&L Conversion (14/07/2009 updated)

fyin 發表於 2009-4-14 17:21:16 | 只看該作者
Hi Bro Minimini,

摃你嗰套藍色全新波箱.......咪好好..........$$$$$$$
 樓主| minimini 發表於 2009-4-14 20:51:36 | 只看該作者

我嗰 set A&L 全新波箱 (連 slipper, 喺幅相見唔到 )......加埋套底板 kit with trailing arms.........連郵費都未駛 usd$235.........
 樓主| minimini 發表於 2009-5-10 19:31:22 | 只看該作者
呢幾日終於 "的" 起心肝........揾番 d 電子嘢出嚟........包括 Novak 410 hpc..........KO PS 87Z Fet servo.......同埋一排三洋 1700SCR 黑電.........
師傅東 發表於 2009-5-10 19:57:22 | 只看該作者
MC2黑電 + Novak 410-HPC電變! 當年鬥車必備配搭!!
 樓主| minimini 發表於 2009-5-10 23:26:35 | 只看該作者
MC2黑電 + Novak 410-HPC電變! 當年鬥車必備配搭!!
師傅東 發表於 2009-5-10 19:57

當年好多揸 RC10 or Ultima 嘅車友們..........都會將隻 Novak 電變痴住喺尾油壓板上面.......超正 !!.....
chacha 發表於 2009-5-11 02:11:55 | 只看該作者
當年 MC 精選電真係……勁,不過我買唔起,不過呢個佩撘用 1001 比較合時期 D
師傅東 發表於 2009-5-11 19:29:38 | 只看該作者
想當年我鬥車係用EX-5控、Tekin 411G ESC、KO 1001 servo、Twister motor,同期Novak ESC係410 MXC、M1C、M5嗰啲,又或者KO CX-III,不過唔係高頻電變---耗電啲!
後期啲美國電變就Novak世界嘞!HPC、Tempest、Cyclone、Cyclone TC......................
ryancmlam 發表於 2009-5-11 21:10:05 | 只看該作者
Today, I still use Novak M5 /Tekin 410 and KO 1001 servo. They are so reliable.
 樓主| minimini 發表於 2009-5-11 21:20:50 | 只看該作者
當年 MC 精選電真係……勁,不過我買唔起,不過呢個佩撘用 1001 比較合時期 D
chacha 發表於 2009-5-11 02:11

呢 pack MC2 電..........記得當年好似喺 "老環" 嗰度買........ 亦係小弟嘅唯一 一排精選電........
chacha 發表於 2009-5-11 22:41:30 | 只看該作者
當年係模型店,店主遊說我地買條裝精選,奈何我手車屎加上附擔唔起,祇係用普通散電
師傅東 發表於 2009-5-12 00:14:35 | 只看該作者
當年好多大牌子match電都係由老環返!MC2、PTI、Reedy..............!
我都係置返一、兩排啫!學chacha兄話事計,我手車一樣咁屎,就算付擔得起都唔買咁多!
土砲match都唔差o架!都成四百蚊一排o架!!
chacha 發表於 2009-5-12 07:33:58 | 只看該作者
當年既 PTI GOLD 個價錢真係
 樓主| minimini 發表於 2009-5-12 20:52:10 | 只看該作者
當年好多大牌子match電都係由老環返!MC2、PTI、Reedy..............!
我都係置返一、兩排啫!學chacha兄話事計,我手車一樣咁屎,就算付擔得起都唔買咁多!
土砲match都唔差o架!都成四百蚊一排o架!!
師傅東 發表於 2009-5-12 00:14

我記得嗰陣 "安頭" 間舖仲喺孁東街.............見佢將一盤盤嘅散電.......逐粒逐粒 match.........非常壯觀.........

而家諗番.......亦相當回味........
chacha 發表於 2009-5-12 21:27:08 | 只看該作者
我個陣都係買左Reedy1700 SCE 一排
chacha 發表於 2009-5-12 21:34:22 | 只看該作者
我記得嗰陣 "安頭" 間舖仲喺孁東街.............見佢將一盤盤嘅散電.......逐粒逐粒 match.........非常壯觀.........

而家諗番.......亦相當回味........
minimini 發表於 12/5/2009 20:52

當時都有好幾個都自己精電,我當年都有去章仔度買左6、7排電,玩左一排就冇玩電車,擺到而家,有4排都有7、8成電力,其他既都要拎去循環再造
師傅東 發表於 2009-5-13 01:26:26 | 只看該作者
隻隻土砲電我都有幫襯過!最多都係"有幟"!夠平嘛!
最爆嘅一定係Trinity!別無他選!
 樓主| minimini 發表於 2009-5-13 09:19:12 | 只看該作者
隻隻土砲電我都有幫襯過!最多都係"有幟"!夠平嘛!
最爆嘅一定係Trinity!別無他選!
師傅東 發表於 2009-5-13 01:26

我記得嗰陣鄭惠富揸 Yokomo 870c 鬥平路 buggy...........佢報稱係用散電 (..........小弟深信不疑......... ).........都驘唔少車.........

所以自此以後............就冇再諗住儲 $$ 買 match 電 lu........
 樓主| minimini 發表於 2009-6-8 20:02:57 | 只看該作者
今日又經過二手店...........揾到一個橙色 Trinity motor.........同埋一個 Novak 1 esc........

另外又得到好兄弟幫助.........最近喺 ebay 入手咗一條 Pure-Tech 黃色索電帶........啱啱洗乾淨........fit 哂.........
師傅東 發表於 2009-6-8 20:49:05 | 只看該作者
呢款Trinity motor我都用過!!
 樓主| minimini 發表於 2009-7-8 12:20:22 | 只看該作者