RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: pyc
打印 上一主題 下一主題
收起左側

PYC 09年1月份LAY0UT

oasc 發表於 2009-1-11 12:56:26 | 只看該作者
尋日我玩最初時 ,都好似玩飄移咁..........................但係經過某位師傅同3P意見, 終於Set 掂 跑得到
只是意見不喜勿插 : 一個車場地咬當然好玩, 因乜都唔洗整就可以盡情地跑....正! 但另一面就係Set車技術呢?
全世界得一個場嗎? 是否所有場都咁咬呢? 玩耐咗又如何呢? 如果洗完地都係一樣, 或者仲衰. 又應該叫場主點做好
昨天都有問過這些問題, 重鋪要十萬多! 在商言商, 幾多年才番本? 番本後又有人話唔咬又鋪過嗎  
重新鋪過又好, 洗地也好!  但最重要係現在有人跑到喎......... 不過洗地同風槍應該要做, 做咗俾人睇,等佢地冇借口再講
而唔想Set 或 唔識Set 就話要走, 我相信冇人會求他們留下來. 不過其他場又會話啲地咬到Cup車,又去呔.  
還有昨天見到場主,Fung Sir 同一位兄弟在場中水拖過地, 結果一樣冇變.算吧  
我講得太多了, 又得罪很多人, 對不起, 請原諒
chungtsai 發表於 2009-1-11 17:38:17 | 只看該作者
而家車塲越開越多,有競爭有進步!玩家最得益!
馮馮ymc 發表於 2009-1-12 23:25:03 | 只看該作者
原帖由 大b 於 2009-1-10 22:34 發表

最近我朋友係PYC場玩咗幾次油車,發覺場地好(扇),一比油就好甩。希望場主用黃藥水(清洗油漬皂水)起油漬及清洗場地,大家可以玩得開心。
有無PYC車友可以回應 ???

大b哥哥..........黃藥水(清洗油漬皂水)對上塊地果時巳經試過...仲"晒嘢"結果連地面""立青冇晒""...........
唔識唔知唔好亂教呀........
馮馮ymc 發表於 2009-1-12 23:54:20 | 只看該作者
原帖由 大b 於 2009-1-11 01:10 發表

如果等落雨,起碼要幾個月後,我唸PYC車友及月租車友,起碼有一半被迫過檔TRC及ACO玩車。
現在以经有10幾個過咗TRC玩車,起碼TRC個場可以玩到車及風槍夠力。
希望場主有改善,有競爭先有進步,否則  ...

但係加多咗隻貨柜喎..........
oasc 發表於 2009-1-13 00:03:04 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2009-1-12 23:54 發表

但係加多咗隻貨柜喎..........

果班係高手嚟喎  如果想洗地嘅人不如去橋底試下先, 不過要小D唔好俾人知係(你)做,否則...............?
asus6800 發表於 2009-1-13 01:11:58 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2009-1-12 23:25 發表

大b哥哥..........黃藥水(清洗油漬皂水)對上塊地果時巳經試過...仲"晒嘢"結果連地面""立青冇晒""...........
唔識唔知唔好亂教呀........

咁用咩洗地最好
馮馮ymc 發表於 2009-1-13 02:13:15 | 只看該作者
原帖由 asus6800 於 2009-1-13 01:11 發表

咁用咩洗地最好

好似""阿信""咁
馮馮ymc 發表於 2009-1-13 02:14:21 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 2009-1-13 00:03 發表

果班係高手嚟喎  如果想洗地嘅人不如去橋底試下先, 不過要小D唔好俾人知係(你)做,否則...............?

地...............係要洗嘅................但......唔知用咩好
rc10 發表於 2009-1-13 02:38:36 | 只看該作者
參考食環署洗街隊
pskyng 發表於 2009-1-15 02:16:03 | 只看該作者
個人意見,
PYC 係路天車場.  就如真實賽道一樣. 受天氣變化影響咬地性.  這是賽車的一部份. 也是有趣的地方.
PYC 上午個場會"線"0的. 但發覺好個別. 有0的朋友架車好甩. 但有0的就一般.
去到11-12點 開始慢慢咬番. .  而且會超來超咬. 之後會有朋友要就車速免cup4 tim.
雖然唔係去得好密, 但也見到PYC 車場近排有所改善. e.g 彎位改不用石屎.  地面較乾淨等.  

不過希望場主可否要車手們不要在整車位" 食煙" . 好老實., 一來危險(好多電油) , 二來. 0個0的位其實好近. 下下二手煙都幾難頂.  
TP222 發表於 2009-1-15 17:22:12 | 只看該作者
果日去到甩到xxxx!! 睇場見到即刻做野!! 又抹又拖又用火燒!!!
都係無乜用!! 果日十度唔夠! 我就著羽絨!! 佢地就做到出晒汗!! 好有誠意!!

後來見到D 電車好似無乜野..
我就試下海綿呔加呔水!! 即刻無事!!!
講到尾, 新轉 track, 夾岩天氣凍! 無乜人落去玩, 起晒塵, 咪跣囉..
有返三幾部車行順左, 咪又無事!! 星期六日D 人咪又係玩得咁開心...
pskyng 發表於 2009-1-15 18:13:21 | 只看該作者
原帖由 TP222 於 2009-1-15 17:22 發表
果日去到甩到xxxx!! 睇場見到即刻做野!! 又抹又拖又用火燒!!!
都係無乜用!! 果日十度唔夠! 我就著羽絨!! 佢地就做到出晒汗!! 好有誠意!!

後來見到D 電車好似無乜野..
我就試下海綿呔加呔水!! 即刻無事!!! ...

唔.就係咁la.
kwok 發表於 2009-1-15 18:41:05 | 只看該作者
正反意見都有!大家又理性討論事情,讚一個!
oasc 發表於 2009-1-15 18:51:21 | 只看該作者
原帖由 kwok 於 2009-1-15 18:41 發表
正反意見都有!大家又理性討論事情,讚一個!

咁 Kwok Sir 又有冇咩好提議呀
我覺得燈光方面可否改善下!
如有AMB 就十分好啦  我知某位場主都有興趣
chungtsai 發表於 2009-1-15 19:35:18 | 只看該作者
如果可以用少D角鐵黎鋪track,就 So Goooood 啦!
特警 發表於 2009-1-15 19:38:15 | 只看該作者
原來PYC有好多fans,好多人都想PYC有改善,唔知塲主有冇收到
mschumi 發表於 2009-1-15 19:57:21 | 只看該作者
有AMB 就十分好啦
tllau 發表於 2009-1-15 22:52:18 | 只看該作者
原帖由 chungtsai 於 2009-1-15 19:35 發表
如果可以用少D角鐵黎鋪track,就 So Goooood 啦!

少D垃圾就真,一兩個星期前留低的一樣等著你回來
tllau 發表於 2009-1-15 22:55:26 | 只看該作者
原帖由 大b 於 2009-1-10 22:34 發表

最近我朋友係PYC場玩咗幾次油車,發覺場地好(扇),一比油就好甩。希望場主用黃藥水(清洗油漬皂水)起油漬及清洗場地,大家可以玩得開心。
有無PYC車友可以回應 ???

回應   插你?
LeoChan 發表於 2009-1-15 23:17:27 | 只看該作者
原帖由 chungtsai 於 2009-1-15 19:35 發表

Agree