RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: pyc
打印 上一主題 下一主題
收起左側

PYC 09年1月份LAY0UT

mouse 發表於 2009-1-26 21:31:16 | 只看該作者
收錢果位唔係事頭婆咩?
他的態度不錯,有什麼問題?
tllau 發表於 2009-1-27 14:31:01 | 只看該作者

你試過未呢 :
去到落雨玩唔到無瘾之餘,錢強行要收
求救叫朋友飛車帶parts來, 要收泊車費
學生玩車玩唔掂call同學來敎路, 即要收多份入場費
去到等雨停要收泊車費加唔好"開壇"住喎![她講架]
人地來到車都著唔到,走都要叫收費,重叫人下次著到架車先好來玩,死未
上述的我都在場架, 服未
eddie7818 發表於 2009-1-27 14:48:24 | 只看該作者

eddie7818 發表於 2009-1-27 14:52:08 | 只看該作者

回復 63# 的帖子

點解你會有咁多經歷,人地冇的,你好似好唔想人地去PYC咁播

oasc 發表於 2009-1-27 17:25:13 | 只看該作者
原帖由 tllau 於 2009-1-27 14:31 發表

你試過未呢 :
去到等雨停要收泊車費加唔好"開壇"住喎![她講 ...

你講嘅我全部都聽(佢)講過   但就從來未試過咁同我講
你係去之前落雨定之後呢? 開壇前落定開壇後呢? 人地點知你係咪想玩水戰呀
我都試過開咗壇至落雨, 她行過來同我講: 落雨就咪鬼嚟玩啦, 真係唔知收唔收錢好!
但我只答了她一句, 妳理得我温機定整車, 入得嚟就遇咗俾, 唔好煩我 攞去洗. 之後佢好識做, 回咗一張下次半價嘅飛俾我. 但我到現在還未用 仲喺到   
至於要收泊車費, 我朋友都試過, 佢話二十分鍾好走. 車場要做生意, 這亦無可口非.
如果有十個人玩車都要揾人帶 parts同揾朋友教人玩車, 又泊多十架車. 你自已想下再有人嚟咁點算? 人地肯俾泊車費喎:o
最後 個個都着唔到車,要試咗架車至俾, 你試下去狄士尼同佢講: 等你入去睇下有乜啱玩, 試下玩唔玩到至俾錢
一句講曬: 你點對人,人點對你. 你覺得自己冇錯就自己開個車場嚟俾人玩, 一定好多人同車, 但有冇錢就唔知啦
chungtsai 發表於 2009-1-27 22:27:52 | 只看該作者
原帖由 tllau 於 2009-1-27 14:31 發表

你試過未呢 :

覺得好玩就玩落去,唔鐘意玩就去第二個場玩,好似有ACO, TRC, TC, TS, WC,...
玩車最緊要好玩!
pskyng 發表於 2009-1-28 15:32:09 | 只看該作者

你試過未呢 :

個人覺得.
那位姐姐只係"提醒"吧, 因為"開壇"即是使用PYC設施.當然要收錢la. 是善意的. 也讓你等停雨及等地乾才決定是否"開壇".我是很欣賞的.

PYC是較近市區的車場. 收費也較平, 很多也只能去到PYC. 而見PYC也在自我完善中及舉行一些大眾化0既比賽. 對推動搖車比賽普及化有一定作用.
boxingjoe 發表於 2009-1-28 16:07:44 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2009-1-28 15:32 發表

個人覺得.
那位姐姐只係"提醒"吧, 因為"開壇"即是使用PYC設施.當然要收錢la. 是善意的. 也讓你等停雨及等地乾才決定是否"開壇".我是很欣賞的.

PYC是較近市區的車場. 收費也較平, 很多也只能去到PYC. 而見P ...

我試過俾左錢拿支控出來先知跌爛左個呔, 結果佢借個futabu俾我但都唔岩, 佢退返錢俾我, 我話唔好意思, 佢仲話唔緊要, 玩唔到緊係退返啦, 又無見你地d問題. 我也是 PYC擁躉, 但也覺得pyc有改進的地方, 例如AMB差唔多己經係車場必備之一, 但要人舖地就真係太攞命, 個PAYBACK PERIOD真係唔知幾耐, 我諗唔一定要舖過先得, 但洗地個D就盡人仕啦.
同場主見我地好線, 佢都會主動幫忙, 例如借佢覺得OK的呔給我們參考, 借呔水等.
如果真係重舖, 最好緊係舖大D, 到時加價都無人反對.
tomatchinhk 發表於 2009-1-29 16:19:20 | 只看該作者

$$

幾十才,, 給人賺拉,,, 你估真係賺你好多呀.. 咁大地方.. 香港地d 地幾值錢!!

今時今日幾十蚊可以玩d乜!!

個個洗個幾十蚊重咁有型?? 人地吾做你地就知.. !!