RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: FX915
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TO PYC 3P

師傅東 發表於 2009-2-22 16:45:07 | 只看該作者
tllau 發表於 2009-2-22 20:39:33 | 只看該作者
原帖由 momo 於 2009-2-21 21:32 發表
玩電車象膠胎無問題, 海綿胎吾多掂, 感謝PYC比我玩了5年, 但現在見個場一撻撻, 海綿胎玩完後濕濕地, 根本吾關架車或人問題, 個幾撻嘢特別銑, (早,午, 晚)各有不同, (如要早早收油, 慢慢比油)才吾銑, 吾玩好過啦 ...

人地一句到尾話你set車有問題 咁你就咩都唔駛講啦
一開始就判你係黑五類 取消你存在價值和發言權利 大陸化到咁樣 真係無符
TOMY(HONG) 發表於 2009-2-22 20:45:52 | 只看該作者
原帖由 tllau 於 2009-2-22 20:39 發表

一開始就判你係黑五類 取消你存在價值和發言權利 大陸化到咁樣 真係無符

咁同佢做2mins CPR先囉
馮馮ymc 發表於 2009-2-22 21:47:02 | 只看該作者
原帖由 kwok 於 2009-2-22 16:37 發表

馮馮!點set呀!我玩唔掂呀!

用BY電咪得囉
馮馮ymc 發表於 2009-2-22 21:47:32 | 只看該作者
原帖由 師傅東 於 2009-2-22 16:45 發表

喂!我都想知呀!嗱!馮sir!咪咁口密呀!講嚟聽吓吖!................

同上....
馮馮ymc 發表於 2009-2-22 21:56:41 | 只看該作者
原帖由 tllau 於 2009-2-22 20:39 發表

理牲討論呀!!大陸化??
露天車場一直存在天氣變化影响行走牲嘅問題,
早,中,晚都會用不同度數軚,潮濕,乾燥,風沙,大塵都會影响!!
SET車又有幾難??
大b 發表於 2009-2-22 22:17:08 | 只看該作者
原帖由 kwok 於 2009-2-22 16:37 發表

馮馮!點set呀!我玩唔掂呀!

請問京商杯係咪如期在PYC舉行。
ck 發表於 2009-2-22 22:22:26 | 只看該作者
原帖由 momo 於 2009-2-21 09:32 PM 發表
玩電車象膠胎無問題, 海綿胎吾多掂, 感謝PYC比我玩了5年, 但現在見個場一撻撻, 海綿胎玩完後濕濕地, 根本吾關架車或人問題, 個幾撻嘢特別銑, (早,午, 晚)各有不同, (如要早早收油, 慢慢比油)才吾銑, 吾玩好過啦 ...

我玩過無問題 woo  電車海綿胎我用 40 43 45   

架架車唔同其他慢慢 set la 講唔到咁多 天氣定生死架

濕濕地? d 油車油來呀? 何來有水濕 ? 落雨?
ck 發表於 2009-2-22 22:28:36 | 只看該作者
原帖由 tllau 於 2009-2-22 08:39 PM 發表

咁 set 車真係好重要架  差小小就差小小架

冬天 10 度用厚硬胆 + 40 度呔 + 80 度油壓油 + 最硬彈弓 + 唔 bo 呔睇你走唔走得掂?

tllau 發表於 2009-2-23 00:08:29 | 只看該作者
原帖由 ck 於 2009-2-22 22:28 發表

咁 set 車真係好重要架  差小小就差小小架

冬天 10 度用厚硬胆 + 40 度呔 + 80 度油壓油 + 最硬彈弓 + 唔 bo 呔睇你走唔走得掂?

人地都講到明在PYC玩車都玩咗成五年 場地發生都係近期事情 問題係咩都唔駛估啦 你仲當佢係BEGINNER真係無野講

ck 發表於 2009-2-23 00:26:55 | 只看該作者
原帖由 tllau 於 2009-2-23 12:08 AM 發表

人地都講到明在PYC玩車都玩咗成五年 場地發生都係近期事情 問題係咩都唔駛估啦 你仲當佢係BEGINNER真係無野講

對不起呀師兄

再之前塊地我唔講 la   呢塊地由再新轆立青後第二日我就玩到早幾日為止   咁以後都繼續玩架

舊就係舊 d  但又不至於所講差成那個地埗  :L
馮馮ymc 發表於 2009-2-23 00:30:29 | 只看該作者
原帖由 tllau 於 2009-2-23 00:08 發表

:L 人地講....5年鋪過2次喎!!你未玩過淨係聽人講.....我仲冇嘢講啦
ck 發表於 2009-2-23 00:36:43 | 只看該作者
原帖由 lung 於 2009-2-23 12:33 AM 發表

YMC 街場咪仲冼~
人地咪一樣可以SET到好X快~

講真PYC我見人地玩3.5R /油車咪一樣可以好定~睇你點SET既姐

馮馮ymc 發表於 2009-2-23 01:43:33 | 只看該作者
原帖由 lung 於 2009-2-23 00:33 發表

YMC 街場咪仲冼~

講真PYC我見人地玩3.5R /油車咪一樣可以好定~睇你點SET既姐

eddie7818 發表於 2009-2-23 01:57:40 | 只看該作者
原帖由 lung 於 2009-2-23 00:33 發表

YMC 街場咪仲冼~

同意.同意.同意.
sdan321 發表於 2009-2-23 02:17:33 | 只看該作者
today to "pyc" play.....very good wo
raybee1211 發表於 2009-2-23 11:09:49 | 只看該作者
好明顯樓主係想set條路去就架車.而唔係set架車去就條路,  不如樓主去TC啦 ,塊地勁咬 TIRE都唔洗BO,  塊地SET好晒
minimini 發表於 2009-2-23 11:33:43 | 只看該作者
原帖由 raybee1211 於 2009-2-23 11:09 發表
好明顯樓主係想set條路去就架車.而唔係set架車去就條路,  不如樓主去TC啦 ,塊地勁咬 TIRE都唔洗BO,  塊地SET好晒

完全同意..........  

部車好唔好走........人 + 車 + 電子嘢 + 路面 traction.......缺一不可......

樓主出呢個 topic 嚟討論...........明顯係暴露咗.......佢對不同場地嘅適應性相當低..........
ck 發表於 2009-2-23 12:35:13 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2009-2-23 11:33 AM 發表

完全同意..........  

部車好唔好走........人 + 車 + 電子嘢 + 路面 traction.......缺一不可......

樓主出呢個 topic 嚟討論...........明顯係暴露咗.......佢對不同場地&#22021 ...

咁就係度呼籲各場主 舖地時請落鋼沙 越多越好
 樓主| FX915 發表於 2009-2-23 13:43:04 | 只看該作者
Deleted !

Illegal loginer will be burnt your spring pocket!