RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9784|回復: 76
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TO PYC 3P

FX915 發表於 2009-2-20 17:51:22 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Deleted~!

Illegal Login by unknown person!
Warning :
Illegal Login is prohibited!

mtaristo 發表於 2009-2-20 18:06:53 | 只看該作者
係個場吾惦定係師兄你未熟track未玩惦先? 好多前輩都係PYC玩得好好架喎.  
TP222 發表於 2009-2-20 18:25:40 | 只看該作者
RCANDY 發表於 2009-2-20 18:33:31 | 只看該作者
if don't have any reason...please shut your mouth
MrSH 發表於 2009-2-20 20:30:13 | 只看該作者
乜都無發表, 請問你其實想講咩呢??
大b 發表於 2009-2-20 20:36:18 | 只看該作者
原帖由 FX915 於 2009-2-20 17:51 發表
PYC 個場真係唔掂...........

你講o野都好直。個場點唔掂 ?????
馮馮ymc 發表於 2009-2-20 23:11:31 | 只看該作者
又嚟......................
Set唔掂架車賴個場 ................set好架車先講嘢啦!!人地3P!!14秒幾一圈
人人都玩到!!係樓主玩唔到..............
chungtsai 發表於 2009-2-20 23:40:09 | 只看該作者
原帖由 FX915 於 2009-2-20 17:51 發表
PYC 個場真係唔掂...........

呢度言論自由,有乜唔鐘意就講出來!
coronafans 發表於 2009-2-21 02:35:26 | 只看該作者
PYC的確比以前滑了很多,沒有以前抓地,望3P可否改善
rcsky 發表於 2009-2-21 10:39:28 | 只看該作者
PYC ok  wor
Ivan 發表於 2009-2-21 10:54:17 | 只看該作者
I don't feel any problem with PYC, setting is important in playing RC in different traction.
s 發表於 2009-2-21 11:53:32 | 只看該作者
原帖由 coronafans 於 2009-2-21 02:35 發表
PYC的確比以前滑了很多,沒有以前抓地,望3P可否改善

我玩到cup4呀 ,我都想滑些呀 點set呀
kcmas 發表於 2009-2-21 13:15:23 | 只看該作者
唔單止pyc,其他車場都有塊地愈來愈硬o既跡象,係唔係呢樓主?
Chrispo 發表於 2009-2-21 13:31:54 | 只看該作者
I went to PYC almost twice per week since Jan 2009 and I found the traction of PYC is fine. During the very first visit in the year, I found the track was very "slippery" and I thought the setup of the car should be changed to meet with the track condition. Once got it setup, my EP (008') was dialed to the track and ran with no traction problem. I can even run against with those fast GPs as well. So I guess 樓主 needs a bit of time to work on the setup only. Don't give up!
momo 發表於 2009-2-21 21:32:37 | 只看該作者
玩電車象膠胎無問題, 海綿胎吾多掂, 感謝PYC比我玩了5年, 但現在見個場一撻撻, 海綿胎玩完後濕濕地, 根本吾關架車或人問題, 個幾撻嘢特別銑, (早,午, 晚)各有不同, (如要早早收油, 慢慢比油)才吾銑, 吾玩好過啦, 如有不滿, 恕我直言,
eddie7818 發表於 2009-2-22 01:54:42 | 只看該作者
原帖由 momo 於 2009-2-21 21:32 發表
玩電車象膠胎無問題, 海綿胎吾多掂, 感謝PYC比我玩了5年, 但現在見個場一撻撻, 海綿胎玩完後濕濕地, 根本吾關架車或人問題, 個幾撻嘢特別銑, (早,午, 晚)各有不同, (如要早早收油, 慢慢比油)才吾銑, 吾玩好過啦 ...

呢排pyc好多人玩電車海綿胎好咬地仲好好行.你係咪一年四季都用同一度數的海綿胎呀?
馮馮ymc 發表於 2009-2-22 11:38:30 | 只看該作者
玩車!!
除咗玩支遙控之外..................
仲要SET吓車,換吓軚,轉吓殼.........................
唔係剩係識""揸""住支控""大叫"".................................撻地好冼呀
咁嘅情况下.............你剩係""揸""住支控..............好難攪喎..................????
我諗3P幫你唔到@@@要""""上帝""""先幫到你..........###@@@@##
jpl 發表於 2009-2-22 13:33:02 | 只看該作者
架車龜速邊史set, 玩白皮豬或手拉偈一流
馮馮ymc 發表於 2009-2-22 13:44:44 | 只看該作者
原帖由 jpl 於 2009-2-22 13:33 發表
架車龜速邊史set, 玩白皮豬或手拉偈一流

白皮豬.............都可以快架!!
你實係唔曉SET車啦
kwok 發表於 2009-2-22 16:37:50 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2009-2-22 13:44 發表

白皮豬.............都可以快架!!
你實係唔曉SET車啦

馮馮!點set呀!我玩唔掂呀!