RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ellis
打印 上一主題 下一主題
收起左側

AWD Red colour option parts

d.s 發表於 2011-10-12 19:35:45 | 只看該作者

呢位施主,其實你要明白何為[因果]
呢個post去到今時今日嘅原因係[紅色7075-T6 parts]
你要求神級版主del . post係冇任何意思,
皆因只要[紅色7075-T6 parts]仍存在現世,
對此物品討論仍會繼續....
所以你應該要諗一個方法去另[紅色7075-T6 parts]消失,
冇咗禍根,就冇討論必要.
另外,唔單止你囝囝睇唔明,
我條仔都睇唔明,佢眼泛淚光咁問我:
[點解一講到呢個品牌出嘅產品是否冇創意,只懂照抄時,那些挺紅的便鴉雀無聲....?]
我都唔曉答佢....
呀~係呢~你囝囝今年幾歲?佢係咪已經識閱讀文字?
你為何會讓你囝囝上rc evo?
他也有玩mini z??
你期望囝囝在rc evo能學到什麼?
我對此非常好奇~
你有給囝囝每天看爽報或蘋果新聞嗎?
我想這比看rc evo有益得多~
老實話,rc evo的mini z區並不如你所說的方便,
這區沒有版主,很多有用的,應該列為精華貼的全被沈底....
最後,若果你囝囝看過這世界某些事物後又問你一些你不識答的問題,你會怎麼處理?
看過特首的施政報告後又問你一些你不識答的問題,你會否要有特首 Del.它~?
OoCIRCUSoO 發表於 2011-10-12 19:37:57 | 只看該作者
回復 d.s 的帖子

咁拮法乜都醒~
OoCIRCUSoO 發表於 2011-10-12 19:38:01 | 只看該作者
回復 d.s 的帖子

咁拮法乜都醒~
d.s 發表於 2011-10-12 19:41:42 | 只看該作者
OoCIRCUSoO 發表於 2011-10-12 19:38
回復 d.s 的帖子

咁拮法乜都醒~

醒咗就好囉~慳番唔少架~
Sunday_Driver 發表於 2011-10-12 20:00:40 | 只看該作者
d.s 發表於 2011-10-12 19:41
醒咗就好囉~慳番唔少架~

我見度你d問題我好頭暈
d.s 發表於 2011-10-12 20:19:49 | 只看該作者
Sunday_Driver 發表於 2011-10-12 20:00
我見度你d問題我好頭暈

頭暈就唔好睇啦~咁大個人要識照顧自己架嘛~
唔鐘意做乜逼自己睇呢?
 樓主| ellis 發表於 2011-10-12 20:23:07 | 只看該作者
嘩~ page 13 喇
Sunday_Driver 發表於 2011-10-12 20:26:42 | 只看該作者
d.s 發表於 2011-10-12 20:19
頭暈就唔好睇啦~咁大個人要識照顧自己架嘛~
唔鐘意做乜逼自己睇呢?

未睇晒, 我就頂唔度

我棄權啦
Sunday_Driver 發表於 2011-10-12 20:32:52 | 只看該作者
仲有我嫁蝸牛03都好跳, C Hing 幾時得閒幫我攪攪佢, 3q

我都係新手
 樓主| ellis 發表於 2011-10-12 20:35:39 | 只看該作者
要追返d文章都用左我好多眼力~
其實...........好多師兄所表達既意見, 反映或用後既感想, 有正面亦有負面, 大家用自己既思想去feel下, 用自己對mini-z既理解去分折下, 從而係各方資料綜合自己認為岩自己用既資訊, 咁咪功德無量, 大家唔好勞氣~哈哈哈~!
 樓主| ellis 發表於 2011-10-12 20:57:12 | 只看該作者
不過講開又講下, 其實大家所見, 小弟架awd都用左好多有d師兄話無用既parts, 但係就我個人言而, 因本人一個月只能有2次quote到車場玩, 有時見到d虛榮野發出另類色澤時又真係忍唔住買返去裝上架車度, 係home 唔玩得睇下架車都醒神d.

當然用後真係有d parts係得過好睇唔好用, 好似我份頭pn 全option 頭擔連搖臂, 真係執到我仆x架, 原裝跟套kit黎既彈弓最軟果條都好x硬, 我要換上pn 俾mr-03份短彈弓先叫做入到下彎, 所以我唔排除他日京商出果架full option既原裝ma015 with dws 我又入多架玩全原網野換下彈弓同珠差便算~~~~~~哈哈

樓主| ellis 發表於 2011-10-12 21:02:36 | 只看該作者
當然用後真係有d parts係得過好睇唔好用, 好似我份頭pn 全option 頭擔連搖臂, 真係執到我仆x架, 原裝跟套kit黎既彈弓最軟果條都好x硬, 我要換上pn 俾mr-03份短彈弓先叫做入到下彎, 所以我唔排除他日京商出果架full option既原裝ma015 with dws 我又入多架玩全原野換下彈弓同珠差便算~~~~~~哈哈 (打錯字)
d.s 發表於 2011-10-12 21:12:44 | 只看該作者
ellis 發表於 2011-10-12 20:57
不過講開又講下, 其實大家所見, 小弟架awd都用左好多有d師兄話無用既parts, 但係就我個人言而, 因本人一個月 ...

agree with you,其實坊間第三廠商出嘅option未必件件有增值,
3記(X246),A記,P記,K記....好多都係似精品多過似補品(尤以P記為甚),
但勝在有用心設計,響有限空間扭盡六任去創造新parts而並非純粹抄雜,
而我就最唔明一堆Copy品有何好性能令到裝上後就會變好跑?就算換條珠差軸都會快咗??
太過神化了....
 樓主| ellis 發表於 2011-10-12 21:20:58 | 只看該作者
d.s.兄, 大家又分享下, 我都有架mr-03, 之前用pn 條珠差, 唔知咩型號, 我頂, 一次抄車"戀"x左喎, 谷氣地買返京商條option 珠用, 用到依家.
 樓主| ellis 發表於 2011-10-12 21:23:32 | 只看該作者
d.s.兄, 或者其他師兄同我都有時鍾意試下新野既引呢, 無咩所謂既, 試完用後感大家一齊參詳參詳吧, 唔好咁激動~呵呵
 樓主| ellis 發表於 2011-10-12 21:25:24 | 只看該作者
d.s.兄, 或者其他師兄同我都有時鍾意試下新野既呢, 無咩所謂既, 試完用後感大家一齊參詳參詳吧, 唔好咁激動~呵呵  (頂, 又打錯)
bumper 發表於 2011-10-12 21:33:25 | 只看該作者
其實,大家都係消費者,點解硬係要套用自己既準則落其他消費者度呢?
我反而覺得自己使左錢開心咪得囉,搬大堆藉口出來說服其他人
不如用多D時間set好架車落場跑下好過啦
響度攪文字競賽,贏左又點呢?好威?
星期六上CT玩下仲好啦
 樓主| ellis 發表於 2011-10-12 23:13:38 | 只看該作者
bumper 發表於 2011-10-12 21:33
其實,大家都係消費者,點解硬係要套用自己既準則落其他消費者度呢?
我反而覺得自己使左錢開心咪得囉,搬大堆 ...

星期五得唔得, 六要陪老婆同個囡
henry888 發表於 2011-10-13 02:16:34 | 只看該作者
bumper 發表於 2011-10-12 21:33
我反而覺得自己使左錢開心咪得囉,搬大堆 ...

哈哈,其實係嫁,大家一落車場玩,就會好高興,傾咩都得,而呢度係forum, 要駁下嘴,互插下先過隱
bumper 發表於 2011-10-13 06:40:07 | 只看該作者
henry888 發表於 2011-10-13 02:16
哈哈,其實係嫁,大家一落車場玩,就會好高興,傾咩都得,而呢度係forum, 要駁下嘴,互插下先過隱

亨利,我覺得有D人己經唔係吹水插下咁簡單,似係惡意攻擊多D喎
咪攪到玩mini-z D人面左左咁啦,為乜呢?
分享同討論並唔係咁架,係咪先?