RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5525|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

V one RRR(WC ver.) 同 Serpent 710 邊一部好?

wankalok 發表於 2006-1-24 22:55:50 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
何否給小弟一些意見? 從零件到性能哪部最值。
cosmo 發表於 2006-1-25 00:40:41 | 只看該作者
3R ...
patrick1216 發表於 2006-1-25 09:06:46 | 只看該作者
3r
Skyline 發表於 2006-1-25 09:26:51 | 只看該作者
710 ....    .....  好似冇甘好 .....
Skyline 發表於 2006-1-25 09:29:02 | 只看該作者
其實各有各啦,但一般嚟講 710 嘅 parts 都比較貴D,可能因為佢個 Product tag 寫住歐州做啩 .....
gatsby 發表於 2006-1-25 15:07:22 | 只看該作者
i like 3r
Panda 發表於 2006-1-25 16:43:38 | 只看該作者
玩710膠料比較 " 林 " 前下臂易變形 , 同十年前玩 蛇仔 Impact 2 年代可謂差天共地 , 以前响直路尾失控大炒膠料重完好無缺 , HUDY做o既金屬狗骨同杯莫講話爛想變形都難,頂多都係飛o左出黎 , 而家 710 .......... 算把喇 !!但老實講零件真係俾以前平好多好多,耐用情度就 ... 心照 . 但係年尾前應該會出新款因為710係 DEC 2003 既產品 , 都差不多三年喇 !!!

Kyosho 3R 對佢認識唔深 , 因為以前佢 D 車買番黎要改呢樣又要改個樣先行得花費太大無乜好感所以無興趣 .

其實咁上下價錢不防考慮 Mugen MTX4 吖 ,有好多人都出咗重話幾好揸添 , 攪到我心郁郁都想買( 因為啱啱出咗架1/8 Mugen MRX4 ,唔夠錢住 ) .  無限一貫做工都有口碑 , 膠料好硬金屬料都幾好 , 搖臂位超順滑虛位少 , 唔似蛇仔膠料水口頗多執到你發火 , 需然係臺灣做 , 但都好過標榜日本製造但可能係大陸生產吖 ?? 但要預先買定損耗零件 , 因為代理唔係成日返貨,賣晒都等到係儍 , 最惨係廣華街都無無限野賣就算有都得好少 , 局住返代理幫襯 , 平曰收得早 (7pm) , 放工都走到氣咳 , 星期日重唔開添 .
oliver 發表於 2006-1-25 19:00:26 | 只看該作者

cosmo 發表於 2006-1-25 20:32:58 | 只看該作者
完裝都好跑.....
cosmo 發表於 2006-1-25 20:35:27 | 只看該作者
買條蛇真係把幾火.....
改$3000 都吾好跑,d 死人膠吾撞都爛....d 9骨仲得人驚.手指都咬得斷....
Sukhoi-37 發表於 2006-1-25 23:15:29 | 只看該作者
原帖由 cosmo 於 2006-1-25 20:32 發表
完裝都好跑.....

咁E +咪得個名威,,,,料就屎,,,,E +既蛇唔似前既蛇??
cosmo 發表於 2006-1-25 23:17:48 | 只看該作者
係...以前d 蛇係好堅.....impulse 個d ....d 料好硬,.....玩10年8 年都得....同宜家差天共地...
oliver 發表於 2006-1-25 23:21:27 | 只看該作者
原帖由 cosmo 於 2006-1-25 23:17 發表
係...以前d 蛇係好堅.....impulse 個d ....d 料好硬,.....玩10年8 年都得....同宜家差天共地...

而家要玩偷輕...薄晒
micky 發表於 2006-1-26 00:03:37 | 只看該作者
膠料和原裝 option parts 就 好遇京 現在又出了尾gear diff.its not bad
oliver 發表於 2006-1-26 00:30:38 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2006-1-25 09:29 發表
其實各有各啦,但一般嚟講 710 嘅 parts 都比較貴D,可能因為佢個 Product tag 寫住歐州做啩 .....

有d咪又係 3racing
有d咪又係大陸
sport 發表於 2006-3-27 19:16:45 | 只看該作者
原帖由 cosmo 於 2006-1-25 20:35 發表
買條蛇真係把幾火.....
改$3000 都吾好跑,d 死人膠吾撞都爛....d 9骨仲得人驚.手指都咬得斷....

改$3000 都吾好跑,仲係d 9骨手指都咬得斷.... 唔係咁恐怖呀

rickyl215 發表於 2006-3-27 20:08:20 | 只看該作者
原帖由 sport 於 2006-3-27 19:16 發表

改$3000 都吾好跑,仲係d 9骨手指都咬得斷.... 唔係咁恐怖呀

老老實實.......我覺得有点誇張!同唔忠肯!
sport 發表於 2006-3-27 20:18:59 | 只看該作者
原帖由 rickyl215 於 2006-3-27 20:08 發表

老老實實.......我覺得有点誇張!同唔忠肯!

你係serpent fans?
rickyl215 發表於 2006-3-27 20:59:33 | 只看該作者
冇話咩fans唔fans嘅!的而且確3r天生係會好走小小(因我都揸過),710要用多d setting先好走!710d料話今期弱咗我就仲覺得比3r高小許,如果要玩好走我都叫人買3r,要耐用唔想點换parts就買710啦。
ppl 發表於 2006-3-28 01:52:13 | 只看該作者
原帖由 rickyl215 於 2006-3-27 20:59 發表
冇話咩fans唔fans嘅!的而且確3r天生係會好走小小(因我都揸過),710要用多d setting先好走!710d料話今期弱咗我就仲覺得比3r高小許,如果要玩好走我都叫人買3r,要耐用唔想點换parts就買 ...

710我有玩,真係唔洗點換parts架,試過比個fd full油炒石仔,空中轉體唔知幾多度落地,剩係要換頭油壓板,平時玩都唔洗點換野
3r都ok,不過未試過大炒姐