RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: galaxie
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家架 F1 用梗咩動力系統呢

jythegreat 發表於 2011-9-3 23:50:10 | 只看該作者
jythegreat 發表於 2011-9-3 23:56:30 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-9-3 23:42
講多一句,4PK定m11x最好諗埋D接收幾錢隻,我依家用Spektrum DX3R,當時係Spektrum頂級控千七唔駛,但佢個 ...

順便問吓Allan兄,呢set野有冇用?原裝星星都係金屬啦

http://hk.3racing.hk/products.php?products_key=3389
Allan007 發表於 2011-9-4 00:07:03 | 只看該作者
jythegreat 發表於 2011-9-3 23:56
順便問吓Allan兄,呢set野有冇用?原裝星星都係金屬啦

http://hk.3racing.hk/products.php?prod ...

Errrr,睇唔出。不過,重要零件,最好用返原廠,如果原廠有出。
jythegreat 發表於 2011-9-4 00:13:06 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-9-4 00:07
Errrr,睇唔出。不過,重要零件,最好用返原廠,如果原廠有出。

有 54082/50507 不過如果老原係金屬就無必要換啦,爛左先換
Allan007 發表於 2011-9-4 11:47:13 | 只看該作者
jythegreat 發表於 2011-9-3 23:33
我已經跌左落呢個萬毒深淵,個牛棚d大牛小牛係咁跌係咁跌,所以我決定搞掂部tt01同trg111之後要明年先有新p ...

4PKS有一隻package係跟兩隻接收,應該啱哂你
jythegreat 發表於 2011-9-4 12:36:48 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-9-4 11:47
4PKS有一隻package係跟兩隻接收,應該啱哂你

要两receiver咁多?不過我鐘意m11x多d,平d,但冇abs,4pk有

原來103個老原珠差殼係膠嘅,你架104pro係咪呀?
Allan007 發表於 2011-9-4 12:56:40 | 只看該作者
jythegreat 發表於 2011-9-4 12:36
要两receiver咁多?不過我鐘意m11x多d,平d,但冇abs,4pk有

原來103個老原珠差殼係膠嘅,你 ...

咁你有兩架車嘛,一隻比tt01用,一隻比trg用。
F104pro成抽都係金屬,除左條軸係碳。
jythegreat 發表於 2011-9-4 13:08:53 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-9-4 12:56
咁你有兩架車嘛,一隻比tt01用,一隻比trg用。
F104pro成抽都係金屬,除左條軸係碳。

我架tt01已經有個mx3fg啦

不過你介紹都諗得過,4pks另一個receiver可以留返用嚟出年出部快車不過睇吓4pks呢個package同m11x差幾錢先

咁你架104正d喎
mathew97726 發表於 2011-9-4 17:17:31 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-9-3 23:22
仲要買埋個Program Box,毫半子肯定落到樓
牛欄D牛又走幾隻啦

如果玩落左HW既話,想升級少少既電變,有邊隻?
SOrry之前唔記得問埋你 =v=
Allan007 發表於 2011-9-4 17:23:37 | 只看該作者
mathew97726 發表於 2011-9-4 17:17
如果玩落左HW既話,想升級少少既電變,有邊隻?
SOrry之前唔記得問埋你 =v=

HW已經好正架啦,如果係都要upgrade,我會覺得人一世物一世買隻LRP玩modify 0羅。見D人鬥車搏命好似用LRP,Tekin多。師傅,又要施展你D光速大法啦
mathew97726 發表於 2011-9-4 17:31:18 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-9-4 17:23
HW已經好正架啦,如果係都要upgrade,我會覺得人一世物一世買隻LRP玩modify 0羅。見D人鬥車搏命好似用LRP ...

夠啦師傅 - -
Team Orion好唔好過HW呢?
LRP玩modify即係點? HW玩唔到modify?
Sorry for so many question
Allan007 發表於 2011-9-4 19:17:58 | 只看該作者
mathew97726 發表於 2011-9-4 17:31
夠啦師傅 - -
Team Orion好唔好過HW呢?
LRP玩modify即係點? HW玩唔到modify?

睇過Orion既manual,好明顯入面又係HW

其實幾多turn以下先叫Modified呢?睇完ROAR本賽例又好似冇講。但有Stock(17.5),Super Stock(13.5),Spec 10.5同埋Spec 21.5。我諗其他turn數應該算係Modified。

HW當然可玩Modified啦。
nel3838 發表於 2011-9-4 20:33:39 | 只看該作者
galaxie 發表於 2011-9-3 12:33
我架 F104 用白豬

主要17.5加turbo, 十分好玩,有機會咬住touring, 校律高。
也有曰豬,啾熱鬧。
Allan007 發表於 2011-9-4 21:02:46 | 只看該作者
nel3838 發表於 2011-9-4 20:33
主要17.5加turbo, 十分好玩,有機會咬住touring, 校律高。
也有曰豬,啾熱鬧。

點解當我玩F1既時候就比Touring射,玩Touring既時候就比F1咬
BGZ 發表於 2011-10-20 23:59:40 | 只看該作者
C Hing, 17.5T 好似好周街都無... 請問你地用緊咩品牌既 17.5T?
manman1999 發表於 2011-10-21 05:00:56 | 只看該作者
我GT跑白豬/15.5T turbo 都係比人
freeboy303 發表於 2011-10-22 19:03:18 | 只看該作者
回復 galaxie 的帖子

我架F104用 teampower 11.5R~~
tiger1 發表於 2011-10-22 20:19:41 | 只看該作者
brushed stock motors
tiger1 發表於 2011-10-22 20:20:46 | 只看該作者
NiMh batteries, Novak old ESC
ter037 發表於 2011-10-23 11:49:30 | 只看該作者
tiger1 發表於 2011-9-3 13:20
trinity slot machine, almost 16 years old

C HING係唔係美國牌子...??
我都有一個好似叫咁GE名GE MOTOR...橙色...