RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 18376|回復: 34
收起左側

M08來了~

樓主| AMAT 發表於 2019-4-5 02:00:51 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

又學M07咁叫CONCEPT KIT,都唔知CONCEPT係邊.....
KIT咪KIT囉......

https://www.tamiyausa.com/shop/110-m-chassis-cars/rc-m08-chassis-kit/?fbclid=IwAR2fOpKdXqVRlLJT_8rfnw7THJEafAs1NZi5RTSDsD_es10aWVe55JxL0_o
wankalok 發表於 2019-4-5 10:24:12 來自手機 | 顯示全部樓層
呢啲就係叫做Marketing。冇特別可以講到有得別。
tb03 發表於 2019-4-5 12:44:05 | 顯示全部樓層
媽星嘢一向都係咁跟著出PRO,R,MS,TRF等…………………
hing830 發表於 2019-4-5 17:23:22 | 顯示全部樓層
感覺田宮只有入門車先揾到錢,好似TT系列出殼都係舊車架,最唔like係……M車係列車架佈局擺位好密,M07已多了無謂膠件,好似殼柱點解還要用圖條膠架去連接?至於高檔TRF,已好耐無廳過,人都好似少了人去玩,TB系又好似頭水響,之後又無咗影。
duckduck 發表於 2019-4-5 18:18:52 來自手機 | 顯示全部樓層
田宮車好
duckduck 發表於 2019-4-5 18:24:18 來自手機 | 顯示全部樓層
田宮出Hopup item 好叻,有買option 強迫症的我貢獻咗唔少。佢既option quality 又真係幾好。
duckduck 發表於 2019-4-5 18:26:40 來自手機 | 顯示全部樓層
其實RWD M車除田宮外,有甚麼好選擇?
 樓主| AMAT 發表於 2019-4-6 01:20:37 | 顯示全部樓層
duckduck 發表於 2019-4-5 18:26
其實RWD M車除田宮外,有甚麼好選擇?

如果講仲有出O既.....就真係得田宮揀。
ray2011 發表於 2019-4-6 12:37:01 | 顯示全部樓層
又玩回來了,后驅。
mattma369 發表於 2019-4-6 12:53:48 | 顯示全部樓層
應該好多人玩一排又賣

又話垃圾膠車, 又無得快, 又尾轆搓唔掂

garywong5368 發表於 2019-4-6 13:32:29 | 顯示全部樓層
4WD ???
jj2006 發表於 2019-4-6 21:37:46 來自手機 | 顯示全部樓層
M系,單數係頭驅,双數尾驅
masterlai 發表於 2019-4-9 11:10:57 | 顯示全部樓層
打從XV01系列後  已經很久沒見到TAMIYA中階車出搭配車殼的套裝組了 TA07、 TB05、M07、M08....都沒有....
只剩TT01/02狂炒冷飯.....這到底是....
bmthcody 發表於 2019-4-9 13:39:07 來自手機 | 顯示全部樓層
係時候玩M06啦
hihizaza 發表於 2019-5-8 15:03:16 來自手機 | 顯示全部樓層
有express M尾驅,舊啲有ABC goose
emax430 發表於 2019-5-18 13:02:47 來自手機 | 顯示全部樓層
講得出是Concept,可能是有個概念,唔知得唔得,可能揾人試一試,做白老鼠。
kamwai 發表於 2019-5-18 13:07:18 來自手機 | 顯示全部樓層
bmthcody 發表於 2019-4-9 13:39
係時候玩M06啦

我都係禁話,我部m06都攞番出黎玩
 樓主| AMAT 發表於 2019-5-18 16:59:33 | 顯示全部樓層
emax430 發表於 2019-5-18 13:02
講得出是Concept,可能是有個概念,唔知得唔得,可能揾人試一試,做白老鼠。 ...

M07都係叫CONCEPT。

名嚟唧~

大家咪又係咁鬥緊。
duckduck 發表於 2019-5-18 17:23:47 來自手機 | 顯示全部樓層
唔知 3Racing會唔會有動作? 出部後驅M, 好似之前出MG咁。
pdaman 發表於 2019-5-21 15:41:15 | 顯示全部樓層
之前都有用MG改做MR, 會唔會3racing出套kit改MG頭驅做MR?