RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

終極毒品 - TM G4RS

天照 發表於 2008-2-5 17:04:25 | 只看該作者
宜家開始對架G4RS同G4S O既不同有O的掌握......

另外同G4RS同G4S O既結構亦都開始明白.......OPTION邊件打邊件都知道喇.....哈!
IBM 發表於 2008-2-5 20:24:24 | 只看該作者
G4RS 好似已經係用 ED System, 剩係擙個頭單就得.

G4S 如果換呢套ED System #K14122,  係咪連個 Clutch 都要換埋呢 ??
天照 發表於 2008-2-5 20:32:59 | 只看該作者

G4RS係用ED SYSTEM,但好似冇淨呢個30T頭單直濕賣........

G4S要換呢......個CLUTCH唔駛換呀.......不過如果想同G4RS一模一樣....咁梗係要換埋啦.....
大肉腸 發表於 2008-2-5 22:15:28 | 只看該作者
呢部RS好似仲底,包 NOVA  plus 3C engine
天照 發表於 2008-2-6 00:07:07 | 只看該作者
原帖由 大肉腸 於 2008-2-5 22:15 發表
呢部RS好似仲底,包 NOVA  plus 3C engine

正常梗係唔包啦......包ENGINE果O的係O的鋪頭做出嚟O既優惠嚟咋......
包埋ENGINE就唔止三千啦.....
天照 發表於 2008-2-6 03:24:53 | 只看該作者
http://osspeed.com/spec2/index.htm

如無意外.....都會係佢.....買AL版本......

批會買TC1050......但佢好多個MODEL.....呢個就真係唔知點揀喇.....
hin637280 發表於 2008-2-12 14:19:27 | 只看該作者
請問各位師兄,邊度買G4RS會平D,我上rcmushroom.com$415USDx7.78=$3228HKD,係唔係正常價???
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-12 14:20:37 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-2-12 14:19 發表
請問各位師兄,邊度買G4RS會平D,我上rcmushroom.com$415USDx7.78=$3228HKD,係唔係正常價???

街都冇得賣.....全香港係得RC MUSHROOM有貨.
咁你話係咪正常價喇.....哈!
hin637280 發表於 2008-2-12 14:45:47 | 只看該作者
我重以為D架車唔過3千,重僓過RRR同×raw
IBM 發表於 2008-2-12 15:57:06 | 只看該作者
台灣賣緊 NT$11,000

兌港幣約 HK$2,680 左右.
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-12 16:05:29 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-2-12 14:45 發表
我重以為D架車唔過3千,重僓過RRR同×raw

RC MUSHROOM個價係外國價,咁梗係貴O的啦.......
但你又冇計喎,因為香港代理到宜家都冇入過貨,係得RC MUSHROOM有......
所以想平都難.....
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-12 16:11:49 | 只看該作者
坦白講,如果有香港版友想買呢架車,我可以同你向國內果邊訂返嚟......

架車返嚟就係RMB2350,計埋你人工運費HKD2650一架囉.......
價錢好OPEN,你有興趣我咪同你攞囉......
先錢後貨就一定,訂你預一個星期,星期六日交收.

鋪頭大量攞就唔好喇.....
IBM 發表於 2008-2-12 19:06:15 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2008-2-5 20:32 發表

G4RS係用ED SYSTEM,但好似冇淨呢個30T頭單直濕賣........

有得賣呀, 不過唔知肯唔肯寄來香港
http://www.rcshopping.com/profra ... 122-1&proclass=
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-12 19:26:12 | 只看該作者
原帖由 IBM 於 2008-2-12 19:06 發表

有得賣呀, 不過唔知肯唔肯寄來香港
http://www.rcshopping.com/profra ... 122-1&proclass=

我都訂咗.

不過我訂成套ED SYSTEM......
咁可以將成套O野放晒落去架G4S到,再換G4RS果個齒差出嚟,換個頭單,再換個齒差落架G4S到~哈!
好複雜~哈!
hin637280 發表於 2008-2-13 17:19:10 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-2-12 16:11 發表
坦白講,如果有香港版友想買呢架車,我可以同你向國內果邊訂返嚟......

架車返嚟就係RMB2350,計埋你人工運費HKD2650一架囉.......
價錢好OPEN,你有興趣我咪同你攞囉......
先錢後貨就一定,訂你 ...

請問國內邊度可以買到?
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-13 17:48:30 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-2-13 17:19 發表

請問國內邊度可以買到?

問O的有賣TM O既鋪頭訂囉......
國內總代理咪上海飛韻囉......但唔知佢肯唔肯寄嚟香港咁解唧~

同埋肯定街賣價唔係RMB2350.......高過呢個數.

http://www.fymodel.com/product_detail.asp?s_id=1079

國內售價係RMB2680......兌返宜家港紙兌人仔匯價0.905.....HKD2962
仲未計運費......

你自己諗啦.....
WTO 發表於 2008-2-13 19:21:36 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-2-13 17:19 發表

請問國內邊度可以買到?

AMAT 咪話咗可同你訂貨.
hin637280 發表於 2008-2-14 00:10:56 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2008-2-13 19:21 發表

AMAT 咪話咗可同你訂貨.

thx....AMAT先,今日小弟落左旺角,話下星期有貨返 我同個friend每人買一部,留左電話....好開心呀
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-14 00:43:52 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-2-14 00:10 發表

thx....AMAT先,今日小弟落左旺角,話下星期有貨返 我同個friend每人買一部,留左電話....好開心呀

邊間鋪頭有貨返咁好?
hin637280 發表於 2008-2-14 01:00:18 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-2-14 00:43 發表

邊間鋪頭有貨返咁好?

我沒睇個名,係賣蛇仔好大間,個價重好正,費事D到講個價錢,怕影響人地做生意...