RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

終極毒品 - TM G4RS

樓主| AMAT 發表於 2008-2-14 01:04:59 | 只看該作者
hin637280 發表於 2008-2-14 01:08:11 | 只看該作者
係呀...AMAT師兄,你架G4RS試左車未呀?用咩engine呀?想問你買控,3PM,2.4G係唔係OK嗎?
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-14 01:09:03 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-2-14 01:08 發表
係呀...AMAT師兄,你架G4RS試左車未呀?用咩engine呀?想問你買控,3PM,2.4G係唔係OK嗎?

未買ENGINE,未試車~
遲下仲會買OPTION,搞埋先再放車.

我用3PKS,唔駛買3PM.
hin637280 發表於 2008-2-14 01:13:38 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-2-14 01:09 發表

未買ENGINE,未試車~
遲下仲會買OPTION,搞埋先再放車.

我用3PKS,唔駛買3PM.

買咩ENGINE好呀D架車?小弟咩都唔知 ,,3pk貴過3pm一倍Wor?
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-14 01:15:06 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-2-14 01:13 發表

買咩ENGINE好呀D架車?小弟咩都唔知 ,,3pk貴過3pm一倍Wor?

.......首次玩定玩開先?

首次玩咪買12TG果類囉....易HANDLE O的.....

想快咪12TZ PORT 3囉.......

呢架車唔可以用手拉,一定要買撻箱....留意返....
hin637280 發表於 2008-2-14 01:26:54 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-2-14 01:15 發表

.......首次玩定玩開先?

首次玩咪買12TG果類囉....易HANDLE O的.....

想快咪12TZ PORT 3囉.......

呢架車唔可以用手拉,一定要買撻箱....留意返....

我係首次玩 不過有friend以前有玩開...不過都outdat 曬 請問12TG同12TZ PORT 3係咩牌子?點解12TG果類易HANDLE O的?
12TZ PORT 3快12TG幾多?
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-14 01:30:16 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-2-14 01:26 發表

我係首次玩 不過有friend以前有玩開...不過都outdat 曬 請問12TG同12TZ PORT 3係咩牌子?點解12TG果類易HANDLE O的?
12TZ PORT 3快12TG幾多?

OS出.

12TG係OS出O既STANDARD入門比賽引擎.....即係好似我地玩EP咁O既STOCK引擎一樣.....
OS係日本係有所謂O既TG杯,限定用呢款引擎.

12TZ PORT 3快過12TG幾多.....唔知......
但以12級嚟講,佢係算係比賽級ITEM嚟.

再上就係12TZ PORT 5,12TZ SPEC II AL,12TZ SPEC II......呢O的就真係比賽級O野.....係香港場地,未必可以係直路用得盡佢地個速度......
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-14 01:31:29 | 只看該作者
你要諗O既.....你可以話.....12TG係15T摩打,12TZ係13T摩打,12TZ PORT5係11T,12TZ SPECII係8T摩打.....咁嚟去諗啦......
hin637280 發表於 2008-2-14 01:41:10 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-2-14 01:30 發表

OS出.

12TG係OS出O既STANDARD入門比賽引擎.....即係好似我地玩EP咁O既STOCK引擎一樣.....
OS係日本係有所謂O既TG杯,限定用呢款引擎.

12TZ PORT 3快過12TG幾多.....唔知......
但以12級嚟講,佢係算 ...

點解12TG果類易HANDLE O的?
即係好似我地玩EP咁O既STOCK引擎一樣?????唔明白點解
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-14 10:52:56 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-2-14 01:41 發表

點解12TG果類易HANDLE O的?
即係好似我地玩EP咁O既STOCK引擎一樣?????唔明白點解

慢小小,會易HANDLE,亦都可以用得盡佢O的最佳扭力加速能力.....
hin637280 發表於 2008-2-14 13:12:21 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-2-14 10:52 發表

慢小小,會易HANDLE,亦都可以用得盡佢O的最佳扭力加速能力.....

明白曬 Thx...AMAT師兄,希望有機會可以同你放下架G4RS....
cooper 發表於 2008-2-15 10:18:14 | 只看該作者
大家好,我都系TM迷,我依家用緊G4+,國內喜歡TM車o既人好少,但可能買件同買車會比你地容易(聽大家講香港買TM也都幾難買),我朋友度都好齊件,TM同K-FACTORY都好多,而且有朋友定期番香港,帶車同件應該都無問題,如果有需要可以PM我。
IBM 發表於 2008-2-15 10:33:58 | 只看該作者
嘩, 師兄玩緊 G4+, 正喎!

咁請問國內買G4+ 要幾錢 ??
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-15 16:58:52 | 只看該作者
原帖由 IBM 於 2008-2-15 10:33 發表
嘩, 師兄玩緊 G4+, 正喎!

咁請問國內買G4+ 要幾錢 ??

G4+國內售價RMB3999
SunLi 發表於 2008-2-15 17:11:59 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-2-15 16:58 發表

G4+國內售價RMB3999

其實G4+係唔係limited edition? 999架??
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-15 17:13:14 | 只看該作者
原帖由 SunLi 於 2008-2-15 17:11 發表

其實G4+係唔係limited edition? 999架??

係LIMITED EDITION,幾多架唔記得....好似係有林巴......

你可以當佢係一架FULL OPTION O既G4RS就差唔多........
pskyng 發表於 2008-2-15 20:27:00 | 只看該作者
原帖由 SunLi 於 2008-2-15 17:11 發表

係. 仲有Tee 同帽送tim.
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-16 11:03:53 | 只看該作者
好!準備定買OS SPEED 12TZ SPEC II AL!再加1050批!
天照 發表於 2008-2-17 00:34:17 | 只看該作者
今日問過,原來鴻聲都有貨,價錢亦都幾好幾公道~

但就聽聞貨量唔係多......

有興趣可以去睇睇.......

香港代理方面就仍然都係未有任何消息~
RGM-111 發表於 2008-2-18 01:16:50 | 只看該作者
請問 天照 大大, 林sir 係 有 G4+ 定 G4RS 貨 ?