RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

終極毒品 - TM G4RS

pskyng 發表於 2008-2-18 02:11:16 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2008-2-17 00:34 發表
今日問過,原來鴻聲都有貨,價錢亦都幾好幾公道~

但就聽聞貨量唔係多......

有興趣可以去睇睇.......

香港代理方面就仍然都係未有任何消息~

師兄.咁紅x 有冇同時有相關parts 賣呢..? . 如果冇可能要買多架當parts用
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-18 02:12:28 | 只看該作者
原帖由 RGM-111 於 2008-2-18 01:16 發表
請問 天照 大大, 林sir 係 有 G4+ 定 G4RS 貨 ?

G4RS
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-18 02:14:10 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2008-2-18 02:11 發表

師兄.咁紅x 有冇同時有相關parts 賣呢..? . 如果冇可能要買多架當parts用

呢個問題呢.....唔知......
我試過同快捷ORDER都係到宜家都未知......

小量PARTS可以係RCMART到訂到.....但以K FACTORY OPTION為多...
臂果O的呀,底板果O的呀....係未有.....

所以我都已經預備咗後備車....G4S KIT一部.....哈!
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-18 02:16:00 | 只看該作者
其實我都唔知玩油車最常撞爛O的乜.......

知我可以答到你有冇PARTS買嗎.....
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-18 02:46:22 | 只看該作者
搞完部G4RS......決定下星期開始搞埋部G4S......
IBM 發表於 2008-2-18 11:44:43 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-2-18 02:46 發表
搞完部G4RS......決定下星期開始搞埋部G4S......

我試過去快捷買 G4S 的零件, 有現貨,
不過他們的零件無 show 出來, 要查了 part number 再比你, 服務幾好

但至於 G4RS 的零件就好難講, 佢地連車都未有貨, 咁零件照計都未番.

所以我睇你不如玩住架 G4S 先  

油車通常都係爛頭尾脾, 撞彎狗骨等, 不過你咁好技術都唔會點爛野啦   
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-18 15:21:21 | 只看該作者
原帖由 IBM 於 2008-2-18 11:44 發表

我試過去快捷買 G4S 的零件, 有現貨,
不過他們的零件無 show 出來, 要查了 part number 再比你, 服務幾好

但至於 G4RS 的零件就好難講, 佢地連車都未有貨, 咁零件照計都未番.

所以我睇你不如玩住架 ...

電車TOUCH WOOD好耐冇爛O野......
油車POWER大咁多......真係....難估計.....

萬向應該我可以計到.....

我都想訂果套G4RS臂.....但暫時未有得賣就肯定....
G4S果套臂訂嚟冇用....我係想訂果套G4RS用果套新前後杯放落架G4S到....臂照用G4S套臂.....

睇下啦.....睇下訂唔訂到啦......

問緊快捷....
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-18 15:43:45 | 只看該作者
下一步要搞....就係架G4S.....
引擎大概已經有諗法.......平好多O既選擇嚟啦....唔會又搞多部12TZ SPEC II AL O架喇.....哈!

宜家主要係睇架G4S同G4RS有咩不同之處.....個傳動就由佢唔同....G4RS行ED SYSTEM加前後齒差....
G4S行返32T頭單或頭直尾齒差....兩架車有小小分別,玩唔同場可以選擇性高...無謂兩架一樣.....

另外G4S係行UFO一代孖速,G4RS係行UFO二代孖速....由佢係咁....

另外就係G4S要換前後臂杯.....搵緊中....未有.....RC MUSHROOM都未有....

G4S頭果個波箱亦都會換,換成G4+/G4RS用緊O既SPEED SHOT SYSTEM~
買返嚟就已經係金屬,同G4S KIT後面波箱都係金屬好襯啦~哈!
其實波箱頂有膠賣,但係又係要訂....煩煩!

G4S同G4RS都會換引擎左右果兩塊片.....USD90一對....USD180兩對....超肉赤.....
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-18 18:15:01 | 只看該作者
準備買撻箱~買呢隻~

登錄/註冊後可看大圖

H6501比M1B用,H6502比G4RS用~

http://www.hard-racing.com/produ ... H6502&pageNum=1
Panda 發表於 2008-2-18 21:17:14 | 只看該作者
H6501 & H6502 入面完全一樣不過係出廠時 " 撻膠 " 係橫放定直放咁解

晨早叫你買呢隻o架喇 ..............    http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... tra=page%3D1&page=2

hin637280 發表於 2008-2-18 21:50:59 | 只看該作者
請問AMAT師兄同天照師兄係咪同一位人?
hin637280 發表於 2008-2-18 22:18:01 | 只看該作者
piccoengine 發表於 2008-2-18 22:21:56 | 只看該作者
nice engine
pskyng 發表於 2008-2-19 00:03:32 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-2-18 22:18 發表
阿AMAT師兄我今日在鴻聲買左La.....

師兄買左幾錢呀? 同你有冇問埋紅x 有咩parts 返左.
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-19 09:17:24 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2008-2-18 21:17 發表
H6501 & H6502 入面完全一樣不過係出廠時 " 撻膠 " 係橫放定直放咁解

晨早叫你買呢隻o架喇 ..............    http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... tra=page%3D1&page=2

我知一樣,我就係唔想拆嚟拆去,所以打算買晒兩個.

我就係因為你推介所以咪打算買呢隻囉~哈!
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-19 09:18:07 | 只看該作者
原帖由 hin637280 於 2008-2-18 22:18 發表
阿AMAT師兄我今日在鴻聲買左La.....

恭喜晒呢位新車主~哈!
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-19 09:26:27 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2008-2-19 00:03 發表

師兄買左幾錢呀? 同你有冇問埋紅x 有咩parts 返左.

星期六問過佢地,HKD25XX咁上下喎.....
Panda 發表於 2008-2-19 12:04:49 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-2-19 09:17 發表

我知一樣,我就係唔想拆嚟拆去,所以打算買晒兩個.

我就係因為你推介所以咪打算買呢隻囉~哈!

咁我咪做左魔鬼囉 ??????????
 樓主| AMAT 發表於 2008-2-19 12:15:09 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2008-2-19 12:04 發表

咁我咪做左魔鬼囉 ??????????

都唔可以咁講O既,你未講之前我都諗住買佢,只不過你講完我更加有信心買佢冇錯唧~哈!
hin637280 發表於 2008-2-19 14:11:43 | 只看該作者
picco evo3 vs os port 3 其實邊隻好D?
請問AMAT師兄同天照師兄係咪同一位人?
請問上面果隻撻箱幾錢?