RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

B-MAX4....努力中.....

buggy 發表於 2008-10-17 10:03:57 | 只看該作者
磨打個環細得滯,好似刨都刨唔到。
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-17 10:05:37 | 只看該作者
原帖由 buggy 於 2008-10-17 10:03 發表
磨打個環細得滯,好似刨都刨唔到。

點磨呀......有排磨啦........
倒錢落海 發表於 2008-10-17 10:47:23 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-10-17 10:05 發表

點磨呀......有排磨啦........
叫貨車區果班慣常 diy 既師兄幫你搞^^ 佢地成件金屬件都可以自己造到出來..
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-17 10:48:28 | 只看該作者
原帖由 倒錢落海 於 2008-10-17 10:47 發表
叫貨車區果班慣常 diy 既師兄幫你搞^^ 佢地成件金屬件都可以自己造到出來..

打磨O既工具我都有......我攞去工場叫人搞都OK.......
但我個人唔想咁做唧.......
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-17 10:55:31 | 只看該作者
果件摩打座仔........如果原件加工.....個人覺得唔好.....因為佢應該係鎂合金啤出嚟.....再加工對剛性有大影響.....

最好方法係CNC做過件.....但一樣又係大工程.......哈!
buggy 發表於 2008-10-17 11:02:56 | 只看該作者
few weeks ago, i used my DB01 on wanchai under bridge circuit...it is great on the track thou the track is full of shxt......anyone interested in practising there this weekend? maybe we can bring a jump to the track.....
however, we need to clean tyres after practice.....
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-17 11:34:24 | 只看該作者
宜家BMAX4只有兩條路......

一係整大個座......一係唔用........哎呀........

為咗可以用......可能真係攞去俾O的人整大佢果個窿係最快捷方法........

定係有出過OPTION用到呢?
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-17 11:39:03 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

又或者.....買呢件東東.....
倒錢落海 發表於 2008-10-17 13:28:27 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-10-17 11:39 發表

登錄/註冊後可看大圖

咦! 幾時出過件咁野?
buggy 發表於 2008-10-17 13:39:22 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-10-17 11:39 發表

登錄/註冊後可看大圖

it is for SD, dont know if it fits Bmax4 or not nei...=)
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-17 13:50:28 | 只看該作者
原帖由 buggy 於 2008-10-17 13:39 發表

it is for SD, dont know if it fits Bmax4 or not nei...=)

都要試試O架喇......睇個樣就差唔多.......
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-17 13:50:57 | 只看該作者
原帖由 倒錢落海 於 2008-10-17 13:28 發表
咦! 幾時出過件咁野?

俾CGM果O的用.......
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-17 20:58:47 | 只看該作者
我睇過說明書.....用到呢個座O既機會性相當大.......
天照 發表於 2008-10-18 20:18:07 | 只看該作者
實驗証明~
係OK冇問題~O岩用~

如果你想係BMAX4到用黑皮豬,呢件ITEM必買~

MODEL林巴係SD-304C5, 980YEN, CGM用~

偉高仲有好多貨~
天照 發表於 2008-10-18 23:36:39 | 只看該作者
BUGGY三巨頭.......

爭架ZX5.......

買下買下....原來已經係第四架1/10 BUGGY.....真死火......

計埋其他....

THUNDER SHOT
VANQUISH
HUMMER
M1B TURBO
MINI INFERNO
MINI INFERNO 09
DF03
DB01
ZX5
BMAX4
TRF501X

............11架BUGGY.......

倒錢落海 發表於 2008-10-19 00:10:27 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2008-10-18 23:36 發表
BUGGY三巨頭.......

爭架ZX5.......

買下買下....原來已經係第四架1/10 BUGGY.....真死火......

計埋其他....

THUNDER SHOT
VANQUISH
HUMMER
M1B TURBO
MINI INFERNO
MINI INFERNO 09
DF03
DB01
...
我冇你咁多^^ 我得 4 部. 3 部用來沙灘暴走, 1 部用來 tko 漫步..

b44 (13.5r), df03 (5.5r), bmax4 (10.5r):

登錄/註冊後可看大圖

twin detonator (sport tune x2):

登錄/註冊後可看大圖

本來仲有部 db01 但呢部野講起黎就神奇.. 10 次跑沙灘, 有 7 次轉向俾石仔 kik 住唔郁得, 不斷打圈..== 結果賣鬼左佢..

buggy 發表於 2008-10-19 00:52:25 | 只看該作者

回復 57# 的帖子

你架db01 已經變成咁樣啦。基本上99.7%是新的。

buggy 發表於 2008-10-19 00:55:08 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2008-10-18 20:18 發表
實驗証明~
係OK冇問題~O岩用~

如果你想係BMAX4到用黑皮豬,呢件ITEM必買~

MODEL林巴係SD-304C5, 980YEN, CGM用~

偉高仲有好多貨~

waigo,星期日唔開添。
天照 發表於 2008-10-19 01:00:05 | 只看該作者
原帖由 倒錢落海 於 2008-10-19 00:10 發表
我冇你咁多^^ 我得 4 部. 3 部用來沙灘暴走, 1 部用來 tko 漫步..

b44 (13.5r), df03 (5.5r), bmax4 (10.5r):

登錄/註冊後可看大圖

twin detonator  ...

八字唔夾........
天照 發表於 2008-10-19 01:01:46 | 只看該作者

星期一囉~

不過用呢個要換摩打齒.....至少要換去20.....
唔係的話佢果個ARC位會頂住,貼唔埋個大齒到.....

相信係佢個設計係比呢個CGM,限佢齒比數有關....

但係用黑豬....可以搭返快小小都OK~所以用20齒問題不大~