RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

B-MAX4....努力中.....

倒錢落海 發表於 2008-10-19 09:11:00 | 只看該作者
原帖由 buggy 於 2008-10-19 00:52 發表
你架db01 已經變成咁樣啦。基本上99.7%是新的。
嘩隻殼噴得幾迷幻喎..
buggy 發表於 2008-10-19 10:17:51 | 只看該作者
原帖由 倒錢落海 於 2008-10-19 09:11 發表
嘩隻殼噴得幾迷幻喎..

原本係寫實派,但礙於手工問題,就變成抽象迷幻派。
天照 發表於 2008-10-20 06:23:12 | 只看該作者
由於一O的無奈O既因素下.....TOPTOYS電變換成TC SPEC......

但有個好處就係如果真係用呢O架車鬥TAMIYA KING BUGGY.....用黑豬都唔駛換電變~
天照 發表於 2008-10-20 06:24:36 | 只看該作者
三巨頭~

ZX5仲係到維修中.....
倒錢落海 發表於 2008-10-20 11:12:55 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2008-10-20 06:24 發表
三巨頭~

ZX5仲係到維修中.....
lazer zx5 大齒唔係密閉, 據說好易掃..
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-20 12:36:13 | 只看該作者
原帖由 倒錢落海 於 2008-10-20 11:12 發表
lazer zx5 大齒唔係密閉, 據說好易掃..

會入沙石~

我係國內廠樓下玩過.....入沙入到傻.......

果個底果塊膠紙仔,一陣就玩完........

但如果要嚟玩TAMIYA KING果場BUGGY.....咁就夠玩有餘......

不過我架車暫時都係入沙,未去到掃牙O既情況.......
倒錢落海 發表於 2008-10-21 23:21:18 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-10-20 12:36 發表

會入沙石~

我係國內廠樓下玩過.....入沙入到傻.......

果個底果塊膠紙仔,一陣就玩完........

但如果要嚟玩TAMIYA KING果場BUGGY.....咁就夠玩有餘......

不過我架車暫時都係入沙,未去到掃牙O既情 ...
似乎大齒外露既車都有呢個問題..

我有考慮過買 501. 但諗諗下, 拎部 501 去跑沙灘, 可能一次就收皮..
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-21 23:24:16 | 只看該作者
原帖由 倒錢落海 於 2008-10-21 23:21 發表
似乎大齒外露既車都有呢個問題..

我有考慮過買 501. 但諗諗下, 拎部 501 去跑沙灘, 可能一次就收皮..

501.....唔好去做呢O的傻事喇.......
不過佢有個防沙兜......又未至於話一定入沙......同埋個齒O既位置都好大關係......
501X係中間.....ZX5係尾果到.......未必咁易片到入去.......
buggy 發表於 2008-10-23 10:34:33 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2008-10-18 20:18 發表
實驗証明~
係OK冇問題~O岩用~

如果你想係BMAX4到用黑皮豬,呢件ITEM必買~

MODEL林巴係SD-304C5, 980YEN, CGM用~

偉高仲有好多貨~

I bought it yesterday. Amat,do you find it has very little adjustment on rotation of the motor once mounted...I 've compared it with the original one, the stopping flange on both are different. Apparently, the flange on the original one is not as much as the 540, so the original one allows more motor rotation to take a bigger pinion....Or, just my 540 adaptor has a mfg fault...
 樓主| AMAT 發表於 2008-10-23 10:50:40 | 只看該作者
原帖由 buggy 於 2008-10-23 10:34 發表

I bought it yesterday. Amat,do you find it has very little adjustment on rotation of the motor once mounted...I 've compared it with the original one, the stopping flange on both are different. Appa ...

冇錯,係SETTING小咗~

唔可以用到原裝果隻齒,但都係講緊大返兩三齒O既摩打齒.....如果係FOR用黑豬,其實問題都唔係好大.
但如果你諗住用嚟完全REPLACE原裝果隻.....除非你諗住用大一兩牙.....唔係就唔得.......

唔係製作問題,係原裝就如此~哈!

我係之前61樓已經講過~
buggy 發表於 2008-10-23 14:41:01 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-10-23 10:50 發表

冇錯,係SETTING小咗~

唔可以用到原裝果隻齒,但都係講緊大返兩三齒O既摩打齒.....如果係FOR用黑豬,其實問題都唔係好大.
但如果你諗住用嚟完全REPLACE原裝果隻.....除非你諗住用大一兩牙.....唔係 ...

oops,hehe...thanks