RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: rps136
打印 上一主題 下一主題
收起左側

雞地Drift Group發表重要聲明!

關閉 [複製鏈接]
catchauhk 發表於 2009-3-15 02:51:13 | 只看該作者

成件事由頭到尾都與你冇關ga la....咁你一開始又搭咀???
wowo0123 發表於 2009-3-15 02:51:19 | 只看該作者
節省少少啦你地...仲講咁多
orangeteam 發表於 2009-3-15 02:51:45 | 只看該作者
咪再嘈落去啦好麻,大家都係為宣揚rc drift而去努力去操車/比賽/交流心得,都係求開心,而且好多人都起樹留意緊這個討論,我本人都是。
講真我比左錢買本書真係做得唔夠專業,連drift 都可以打作DRFIT,有D野真係可能搞錯都未定 ,更可況我覺得今次起雞地做訪問就連記者都會搞錯都唔定,講真要全港咁多drift友入到元朗,你都咪話有咁多人入到去。
但呀樓主或某人講到要出名我認為如果他們用sd-hobby個名先叫做博出名又會點呢......雞地係咪名存實亡呢我都唔清楚,因為起呢個討論區好小會出現有成七版的討論問題?,就連一個月一個post都無都可數言知係有問題存在
其實大家都係想開開心心玩車,又可必計較名份呢,如果我手上有個貼左雞地貼紙的車我又係會員嗎,個殼要錢買翻黎又點計呢 無為咁計較啦成年人,一齊去宣揚RC精神,有車照玩好過啦
kstyle 發表於 2009-3-15 02:52:57 | 只看該作者
原帖由 wowo0123 於 2009-3-15 02:31 AM 發表

咁個問題咪就係..連我地都唔知道雞地Drift Group同sd係兩個唔同既車會..咁你想我地解釋乜野??而家雜誌都出左囉,解釋又解釋過.對吾住又講左,咁你地仲想點呢?!

算!你話你唔知我冇野講
肥佬之前有講過話最初唔想過去sd但最後都投降過左,呢句已經說明左唔係所有人都唔知
由頭到尾我地都係想知件事係點
而唔係要搵交噪
而家講清楚果件事就ok
唔洗再講第二d唔關事既野去引起咁多gag
Fung9099 發表於 2009-3-15 02:53:16 | 只看該作者
原帖由 randy 於 15-3-2009 02:49 AM 發表

我本來就唔想出聲既....你幾位兄弟越講就越離題....又唔係問你地....答咩咀啫...正所謂先撩者賤.....係要點着哂

其實呢件事你都冇份.. 算啦唔好嘈啦
長崎良尾 發表於 2009-3-15 02:57:19 | 只看該作者
原帖由 pericklee 於 2009-3-15 02:42 發表

嘈嘈嘈.最唔好嘈過果就係你.又頭到尾都唔交代清楚有無同人講轉名嘅事.
到頭來比人話我地退左會.好啦你响到不如講清楚佢啦.

好...你叫我講我咪講囉.
1.sd hobby係我同亞史攪..
2.雞地Drift Group改名事件到最終都係改唔到..
3.sd hobby車隊係一個獨立車隊.但大部份人都係雞地Drift Group轉過去....
當我離開sd hobby公司..我已經無參加sd hobby車隊...
你地大部份人都知什麼原因.我不用多講..
知後事情本人根本不知情....
清楚未...
"有問題可以打電話比本人"
randy 發表於 2009-3-15 02:58:17 | 只看該作者
原帖由 catchauhk 於 2009-3-15 02:51 AM 發表

成件事由頭到尾都與你冇關ga la....咁你一開始又搭咀???

與我冇關??係雞地會基本我係頭10位成立人之一,我起初唔出聲就係等阿包處理,呢幾條友係度烏厘單刀...咁関唔関我事呀又

傑佬 發表於 2009-3-15 03:00:54 | 只看該作者
原帖由 kstyle 於 2009-3-15 02:40 發表

而家講清楚咪好囉
一開始我地幾個就係想知道點解會有人著住呢件代表雞地Drift Group既衫出來做呢個訪問
唔知點解會有咁多當日冇出席既人係度講咁多唔關事既野去演變左咁多個問題出來
由車會問題到私 ...
咁樣你地雞地Drift Group咁多位成員滿意未....但包包...因開頭係菜欄放車到而家....我從來冇話過我要退會...如果我早知件事會發展成咁...我就唔應承食食去幫本雜誌約全港RC-Drifter去做呢次訪問...我目的都係想多D人接觸玩Drift呢樣嘢...因我覺得由當初响球塲有ニ三十人到而家得番小貓三四隻..實在可惜....希望你明白...錯在我自己著件衫嘅問題 ...
咁唔通連我D有雞地Drift Group貼紙嘅車殼都唔可以用??
Fung9099 發表於 2009-3-15 03:07:59 | 只看該作者
原帖由 randy 於 15-3-2009 02:58 AM 發表

與我冇關??係雞地會基本我係頭10位成立人之一,我起初唔出聲就係等阿包處理,呢幾條友係度烏厘單刀...咁関唔関我事呀又

過左去的事. 提泥都冇人知啦. 係有心 就做多d活動. 搞d meeting .你要有人知你. 你要玩去車仔先知架(drift) .
想立功的話 推廣多d rc drift 的活動 . 唔好依家係到單打 . 大家都係成年人 . 大家都鍾意左 rc , 開懷 d 啦
pericklee 發表於 2009-3-15 03:11:09 | 只看該作者

回復 126# 的帖子

唔好話轉會.又頭到尾你地只係話轉名.
好多人都知.再講肥佬當初都係話點解要轉名
係你地話個名唔好聽.如果你地係都話我地係轉再會
我會覺得比人賣豬仔囉
catchauhk 發表於 2009-3-15 03:12:16 | 只看該作者
原帖由 randy 於 2009-3-15 02:58 發表

正如kstyle所說:
本會現在發出聲明,現在會員只有五位;K.Style,Jerry,Chi Pung,Uncle Tak,Warden
長崎良尾 發表於 2009-3-15 03:15:50 | 只看該作者
原帖由 pericklee 於 2009-3-15 03:11 發表
唔好話轉會.又頭到尾你地只係話轉名.
好多人都知.再講肥佬當初都係話點解要轉名
係你地話個名唔好聽.如果你地係都話我地係轉再會
我會覺得比人賣豬仔囉

亞寶實情係咪賣豬仔.大家心照.
wowo0123 發表於 2009-3-15 03:18:00 | 只看該作者
原帖由 magic-vtec 於 2009-3-14 14:00 發表

包...大果班當初話要雞運會轉名..要推薦一個大哥出黎,
一切一切我都接受唔到,為何一定要轉名.攪team花.
擺明車馬就係騎劫雞運會個名,要脫離"我地係雞運會"呢個型像
,
但係你果時又轉左玩M車(係好好玩,我都差d想 ...

真係唔係個個都知係轉會囉

長崎良尾 發表於 2009-3-15 03:19:47 | 只看該作者
....賣豬仔
長崎良尾 發表於 2009-3-15 03:21:08 | 只看該作者
我錯.....我認......賣豬仔...仲耍出錢出力...係我長崎良尾no9..我向大家認錯

pericklee 發表於 2009-3-15 03:33:20 | 只看該作者
算啦.....我只可以講我地當初又雞地玩到轉再做sd果班人响到講聲
我地正式退隊.做成雞地drift group不便請多多包涵
kstyle 發表於 2009-3-15 03:34:28 | 只看該作者
件事既有關人仕已經講清楚
大家唔好再講埋d咁耐之前既野來傷和氣
停喇
jellyfish244 發表於 2009-3-15 03:37:47 | 只看該作者
你no.9就出灑名架啦
長崎良尾 發表於 2009-3-15 03:38:45 | 只看該作者
原帖由 jellyfish244 於 2009-3-15 03:37 發表
你no.9就出灑名架啦

係我一向都係...
長崎良尾 發表於 2009-3-15 03:45:58 | 只看該作者