RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: minimini
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的雜物房

樓主| minimini 發表於 2008-8-28 23:17:23 | 只看該作者

同意........查實咁多部 Cat 之中.....我最喜歡係 XLS (話哂都係廣坂揸過).....同埋 Boss Cat (最後一代可回彈頭膽嘅 Cat)........
Challenager 發表於 2008-8-28 23:22:25 | 只看該作者
many good thing
Doughboy 發表於 2008-8-28 23:25:23 | 只看該作者
Boss Cat 我都有過, 不過好重.
另外我所提的白牙, 不是8樓的那個, Cat 後用雙皮帶, 前單皮帶, 前後差速盤咪黑色的, 有出過白色的呈"凹" 型, 防止皮帶四圍走
 樓主| minimini 發表於 2008-8-28 23:27:33 | 只看該作者
原帖由 Doughboy 於 2008-8-28 23:25 發表
Boss Cat 我都有過, 不過好重.
另外我所提的白牙, 不是8樓的那個, Cat 後用雙皮帶, 前單皮帶, 前後差速盤咪黑色的, 有出過白色的呈"凹" 型, 防止皮帶四圍走

我嗰部 Cat XLS 好似都有改到白盤........

我都記得嗰個凹位......嗰陣細個唔識.......仲以為人哋賣個用過嘅俾我......笑爆咀......

師傅東 發表於 2008-8-28 23:30:51 | 只看該作者
嗰陣時玩車唔係太耐!有個高手friend成有講:隻"狗"(Yokomo dog frighter)幾快!........隻"貓"(Boss cat)幾好跑!...........條"蛇"(Serpent)點點點..........!
心諗咁多珍离異獸嘅咩!聽到我一頭霧水.................
Doughboy 發表於 2008-8-28 23:41:59 | 只看該作者
真回味, 還記得有朋友的Laser or mid 用了GPX or GXM 的分電金屬底板, 結果成架車著火
 樓主| minimini 發表於 2008-8-28 23:45:59 | 只看該作者
原帖由 Doughboy 於 2008-8-28 23:41 發表
真回味, 還記得有朋友的Laser or mid 用了GPX or GXM 的分電金屬底板, 結果成架車著火

嗰陣真係有人中哂老展嘅毒......改到成部七彩蝦條咁款.......諗番都好笑......

當年我冇 $$ 買 option 嘢.....全原裝......好彩.......
 樓主| minimini 發表於 2008-8-29 22:18:30 | 只看該作者
最近喺 yahoo.jp 度買咗一支 Team Suzuki 出嘅中軸......係 for Yokomo YZ10 用.....可以裝 Team Losi 嘅 Hydra-slipper .......really happy ar......
coke 發表於 2008-8-29 22:49:45 | 只看該作者
Team Losi 嘅 Hydra-slipper 係好嘢泥架
當年Brain Kinwald 裝Losi 嘅 Hydra-slipper 係RC10贏2WD 世界冠軍
 樓主| minimini 發表於 2008-8-29 22:52:07 | 只看該作者
原帖由 coke 於 2008-8-29 22:49 發表
Team Losi 嘅 Hydra-slipper 係好嘢泥架
當年Brain Kinwald 裝Losi 嘅 Hydra-slipper 係RC10贏2WD 世界冠軍

呢支 Team Suzuki 中軸.....我 N 年前見過一次咁大把.....今次真係千載難逢......
師傅東 發表於 2008-8-29 23:02:02 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-8-29 22:52 發表

呢支 Team Suzuki 中軸.....我 N 年前見過一次咁大把.....今次真係千載難逢......

我仲有套Team Suzuki嘅藍色YZ-10 wheels adaptor喺樹!
coke 發表於 2008-8-29 23:03:24 | 只看該作者
車神~廣板正美於1986年12月首次參加JMRCA 1/10 EP BUGGY全日賽,即取得2WD組TQ及亞軍
 樓主| minimini 發表於 2008-8-29 23:05:09 | 只看該作者
原帖由 師傅東 於 2008-8-29 23:02 發表

我仲有套Team Suzuki嘅藍色YZ-10 wheels adaptor喺樹!

wooo......好嘢嚟噃......記得當年 Team Suzuki 仲有出埋 YZ10 嘅摩打中座.....C-hub......我都仲有一 set......
 樓主| minimini 發表於 2008-8-29 23:07:58 | 只看該作者
原帖由 coke 於 2008-8-29 23:03 發表
車神~廣板正美於1986年12月首次參加JMRCA 1/10 EP BUGGY全日賽,即取得2WD組TQ及亞軍

........廣坂 d 頭髮.....セ咁似 Matchy !?!?!?...... :L

http://www.youtube.com/watch?v=lTM7VcAYttM

coke 發表於 2008-8-29 23:09:57 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-8-29 23:05 發表

wooo......好嘢嚟噃......記得當年 Team Suzuki 仲有出埋 YZ10 嘅摩打中座.....C-hub......我都仲有一 set......

我以前架 YZ-10 worlds car 都有
tiger1 發表於 2008-8-29 23:35:52 | 只看該作者
老展嘅七彩蝦條 were real shame of RC lah
師傅東 發表於 2008-8-29 23:35:55 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-8-29 23:05 發表

呢兩件冇買!我淨係知道摩打座超過六佰!
 樓主| minimini 發表於 2008-8-30 00:06:48 | 只看該作者
原帖由 師傅東 於 2008-8-29 23:35 發表

呢兩件冇買!我淨係知道摩打座超過六佰!

Suzuki 個摩打座.......應該平過 Yokomo 嗰件反光銀色嘅 option 摩打座........
師傅東 發表於 2008-8-30 00:25:00 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-8-30 00:06 發表

Suzuki 個摩打座.......應該平過 Yokomo 嗰件反光銀色嘅 option 摩打座........

係呀!Yokomo呢個係"鎂"合金造!同Tomy嗰個option摩打座有得fight(貴)!
 樓主| minimini 發表於 2008-8-30 00:29:08 | 只看該作者
原帖由 師傅東 於 2008-8-30 00:25 發表

係呀!Yokomo呢個係"鎂"合金造!同Tomy嗰個option摩打座有得fight(貴)!

Yokomo 嗰個 option 摩打座......當年好似係賣七百幾....... .......直到而家....就算仲有得賣.......我都唔捨得買......