RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 兜豬
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手有罪嗎? 唔識買, 有罪嗎??

Q-pet 發表於 2010-4-16 00:15:35 | 只看該作者
taipo73x 發表於 2010-4-16 00:22:32 | 只看該作者
如玩快車其實買皮帶車TA05 ver.II 仲好, 不過未有R版, 基本要改的配件都唔少錢, 另外那款 TA05 ver.II upgr ...
日月天 發表於 2010-4-15 17:26

05 同03始終有不同地方
GigaRacer 發表於 2010-4-16 00:52:32 | 只看該作者
"好盈60A 無感無刷電變配5.5T 摩打 $650"

maybe too fast for new hands.
alvis425 發表於 2010-4-16 02:37:53 | 只看該作者
其實用得咁多錢唔差在買個好D既控
反擊天使sky 發表於 2010-4-16 17:14:22 | 只看該作者
我當初都係同你一樣...
算la..你算好la...無買到..我就比人昆左~>~
你係e到問哂你想知點咩..
咁搵師兄答好哂你...
寫list去買會好好多...
tsuihiuwai 發表於 2010-4-16 18:28:09 | 只看該作者
經一事長一智ar~~~~
totimothy 發表於 2010-4-17 12:44:26 | 只看該作者
我最初買都係咁,所以約埋d fd 去買
去到最好問d實際d o既問題,如tt01可以點upgrade?ta05會唔會...
唔好問佢有d咩車好玩呢d空範 o既問題
最好係呢到問清楚,有定target先 去買
rsx 發表於 2010-4-19 12:41:21 | 只看該作者
"爬哂好多POST, 有CONCEPT, 抱住學習心, 去左左幾間舖頭, 好虛心有禮咁問....."

"I ASKED "唔該, 我想買車連所有野, 有無咩PACKAGE呀, OR要執齊D乜呀, 可以介紹下嗎..?""

REALLY ??
1524 發表於 2010-4-19 12:46:43 | 只看該作者
究竟買左未呢??
買左 d 咩呢??
ericchunkit 發表於 2010-4-19 12:53:32 | 只看該作者
buy yet???
Upload the photos
uchifong 發表於 2010-4-19 12:58:33 | 只看該作者
我都好想知~~~~~~~
tarotrex 發表於 2010-4-19 15:06:57 | 只看該作者
To : 兜豬
You have got so much frien din RC Evo now See, Just drop exactly what you want to start to play first. I am sure you will have advice from all angle!!!
eg:
a/. Electric or Gaseling?
b/.1/10,1/8,1/16,..etc
c/. Buggy, touring, Mini or crawler..etc?
d/. Where you want to play, street or track?
e/. 2wd, 4 wd , Shaft or Belt drive?
d/. Toatl Budget you want to start?
....etc
All Ching can help from here onward!
tamiyafan 發表於 2010-4-19 20:44:08 | 只看該作者
bought ???
deansam 發表於 2010-4-19 21:02:29 | 只看該作者
請問你是去邊間呀? 等我都可以準備下.
skybread 發表於 2010-4-20 02:07:54 | 只看該作者
認真...
KWS服務態度開始連大陸都比唔上...

有次同個fd去砌部新車...
講漏左一兩個parts...
個店員就串串共咁講d好有挑釁性ge說話...
問"原來而家可以用T插插白插咁神奇嫁?"...

相反...

我上次上大陸買電子野...
拎張電路圖同Part list去汁件...
個店員睇到我張電路圖同Part list有出入...
都問一問我跟邊一個去汁...
唔會好串咁講一d好難聽ge野...
fffguy 發表於 2010-4-20 02:20:01 | 只看該作者
其實我自己覺得佢地其實已經揾夠, 你睇下佢地開舖時間就知.
開成三四點, 未到八點就收, 星期日咁旺日子都可以唔開, 咁懶散又唔洗執粒!!
既然都揾夠咯, 仲點會慢慢同你解釋咁多, 你唔識買, 我都費事浪費時間教你! 等下個識買既, 攞貨收錢, 慳水慳力,
少你一個唔少, 多你一個唔多.
 樓主| 兜豬 發表於 2010-4-20 16:55:31 | 只看該作者
我係未買架....因為去左玩, 無時間...

希望今個星期日買度啦.....
lws920 發表於 2010-4-20 17:03:15 | 只看該作者
我係未買架....因為去左玩, 無時間...

希望今個星期日買度啦.....
兜豬 發表於 2010-4-20 16:55

but星期日好多rc舖都未必開~~
makinura 發表於 2010-4-20 18:16:06 | 只看該作者
我都係新手~整好一齊玩吖!
我就係去咗果間買囉
佢好聲好氣有時重瀨嘢呀
teddycheung81 發表於 2010-4-20 22:31:37 | 只看該作者
我都係新手, 有次去出名平嗰間買差機, 問門口嗰部最多去到幾A? 佢話上面有寫, 自己睇, 睇到就唔駛問你啦! 最後叫佢個同事攞左部, 之後都搵番嗰條友買嘢, 態度好啲啦!