RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷9月5日場地設備測試

關閉 [複製鏈接]
gtimax 發表於 2010-8-31 21:06:15 | 只看該作者
TWSF會員優先.....20名....請與車會負責人聯絡, 即係叫你地.......
kowan77 發表於 2010-8-31 21:12:23 | 只看該作者
即係要入會先玩得
maxchow 發表於 2010-8-31 21:37:51 | 只看該作者
其實邊度先睇倒個場有無比人 book 左?
我唔想成手架生去到先知無得玩 .......

我照 AMAT 比果個電話 23422241 打過電話去 JV管理處問,佢地話未收倒通知話今個星期日比人 book 左。
咁我叉唔叉定 D 電好呀?
abcde 發表於 2010-8-31 21:49:12 | 只看該作者
回復 20# kcchan
我非常同意師兄的意見....我問過佐敦谷的管理員..她說星期六日通常都過百人使用..如果常用來比賽..那三四十人的使用...我覺得浪費咗囉!
點解無人book 灣仔橋底或天水圍做場地測試....
政府用2億可能只為小數玩比賽人士起場...
唔通要回灣仔玩  
rcray 發表於 2010-8-31 23:36:06 | 只看該作者

http://forum.twsf.org.hk/viewthr ... &extra=page%3D1

即係點?

1)比賽定場地設備測試?

2)你係唔係包左場而且一般市民不能在當日使用場地?

3)你代表政府宣佈場地停對外開放? 如果是, 請出示有關文件 or 證明.
   如果唔係,希望你地唔好影響當日去玩既市民.

Thx!
pskyng 發表於 2010-9-1 01:34:36 | 只看該作者

是正式申請及已有接受book場證明吧!
因為若是"假"宣佈.??!!... 是有可能獨犯"不誠實使用電腦", 是刑事.... .因為到果日就知. 若不是真的book場.之後追究起上來好大件事..我諗唔會有人會敢做0既.

明天若有時間打去佐敦谷問清楚都好. 了解下點book 場.
German 發表於 2010-9-1 01:45:36 | 只看該作者
出黎解釋下喇喂
唔好話打錯日期呀
cbr3308 發表於 2010-9-1 01:56:19 | 只看該作者

人地都話book場 做咩要出黎解釋 = =""用下個     [  月<<< 口x ]  到時你去到比石Q叫走 就唔好啦
cbr3308 發表於 2010-9-1 02:12:06 | 只看該作者
都唔知做咩要問管理員 你問佢老板亞嗎
gtimax 發表於 2010-9-1 10:32:04 | 只看該作者
其實試野可唔可以日間完成,6:00前放番個場比大眾用呢?
咁好似平衡D, 而且攪比賽通常都係晚上前完成!
3rock3rock 發表於 2010-9-1 11:14:13 | 只看該作者
What is TWSF?
I think this 60 people will not use up all time from 9:00~21:30 (12.5 hour)
How about open the track to public when they are not in race?
I think those racers also want to have more people to see their race right?
ap 發表於 2010-9-1 12:08:15 | 只看該作者
我好小去JV玩.
不過見到呢D活動都幾討厭. 咩設備測試?

始終係公眾設施. 最好係大人小朋友共用.

...
rcray 發表於 2010-8-31 18:40

同意ching所講,佢地車會都有自家場,係自家場可試到夠。又唔見ymc要早一日去球場試?
kowan77 發表於 2010-9-1 12:15:43 | 只看該作者
同意ching所講,佢地車會都有自家場,係自家場可試到夠。又唔見ymc要早一日去球場試?
ap 發表於 2010-9-1 12:08

佢有場紙攞來睇先講!唔洗咁火
有批文都要睇內容!
sunday 發表於 2010-9-1 12:23:02 | 只看該作者
佢有 場紙 你吳可以大叫 :
" 跟隊 "  
kowan77 發表於 2010-9-1 12:27:48 | 只看該作者
佢有 場紙 你吳可以大叫 :
" 跟隊 "
sunday 發表於 2010-9-1 12:23

當然啦!比咗錢book場喎!
3rock3rock 發表於 2010-9-1 12:54:51 | 只看該作者
I agree with you.

I have been to JV a few times on week-days. I am reluctant to go on Sunday to ...
kcchan 發表於 2010-8-31 19:50

Agree, I am checking the contact number for the managment company or related regional department. Any Ching know it?? I want to ask the details of how we can book this facilities.
2818627 發表於 2010-9-1 13:04:31 | 只看該作者
ap 發表於 2010-9-1 12:08

delete
civicboy 發表於 2010-9-1 13:48:19 | 只看該作者
你地知唔知所有 香港特別行政區政府 康文署 屬下場所 都可以 BOOK架

如你果鍾意踢波..約晒22個人去 維園 踢波
點知去到先發現 所有場 都比人BOOK晒...
人地有晒 BOOK 場紙...禁你地點呀...
(有D出名足球場, 籃球場 -- 維園, 灣仔, 旺角, 元朗,....
成日都比人BOOK左打比賽架啦...一打就打一日)
仲有呀...依家D公眾泳池...
成日都比D訓練班 封晒線 ...
開學啦...又有 水運會...
泳池仲要比$ 入場架...又點)

洗唔洗 叫 康文署 出POST 話比你知...
(不過泳池門口有表架..)

人地車會都 出晒POST 同我地講啦
仲叫我地注意...仲有"謹此致歉!" ...
敬晒禮...仲想點...

我唔係 佢地車會 都有得玩啦...
佢地又OPEN晒報名...
你都可以報...不過 TWSF優先...
如果 佢地自己夠人 我未唔玩 TOURING 同 FF 囉
ONLY 玩DEE 又乜問題...
可況依家
TOURING 仲幾個, FF仲有10幾個

到第二日, 如果有得公開 BOOK 場
我又唔信 有人會出POST 同大家講喎...
私人場攪比賽 唔開 就得..又唔見有人講野...
康文署 都係一個機構/個體! 都可以叫一個 "私人"
要比$就無野講, 唔洗$人地唔好
公平D, 好唔好....
kowan77 發表於 2010-9-1 13:58:22 | 只看該作者
你地知唔知所有 香港特別行政區政府 康文署 屬下場所 都可以 BOOK架

如你果鍾意踢波..約晒22個人去 維園 ...
civicboy 發表於 2010-9-1 13:48

咁你可否幫我一次星期天book維多利亞公園模型船池
pskyng 發表於 2010-9-1 14:47:59 | 只看該作者

http://forum.twsf.org.hk/viewthread.php?tid=1192&extra=page%3D1
"如欲報名,請與車會負責人聯絡" ,請問聯絡途徑係??? "
另外. TWSF 優先. "請於2010年9月2日前報名" 咁. 是否在內部認報後(即9月3日起)在TWSF 公開認報? 同埋可否即場認報餘額可以嗎?