RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷9月5日場地設備測試

關閉 [複製鏈接]
r003 發表於 2010-9-3 06:14:31 | 只看該作者
回復 120# LeoChan

唉.....我真係服左你...
rainbow 發表於 2010-9-3 08:28:34 | 只看該作者
星期日我帶車去玩
如果佢冇場纸又唔俾其他人玩
我話知佢係XX會X清
X到佢飛天
go2usie 發表於 2010-9-3 09:50:52 | 只看該作者
回復 120# LeoChan

大佬, 都話唔係講緊book唔book得~

宜家講緊係 9月5 呢單係堅定流!
    懷疑有人無book扮有book, 捐害緊其它車友權益 ....
    係罪行黎架~!!

起車場個咩二億唔係天跌落黎架
    係納稅人俾架~
go2usie 發表於 2010-9-3 09:52:12 | 只看該作者
pskyng 發表於 2010-9-3 10:42:17 | 只看該作者
回復  LeoChan

大佬, 都話唔係講緊book唔book得~

宜家講緊係 9月5 呢單係堅定流!
    懷 ...
go2usie 發表於 2010-9-3 09:50

argee x 2.
光丑猶仗凡 發表於 2010-9-3 10:46:25 | 只看該作者
縮頭烏龜
sunday 發表於 2010-9-3 11:01:10 | 只看該作者
假設

如果真的
該車場是由該 "會" 顧問完成...
然後
那個"會"現在進入場地後期測試
該"會"身為顧問
測試場地
需要 book 場o馬 ?

這只是一個假設
不喜勿咬 (如果這裡的人們仍然有 理性)
Bridgestone22 發表於 2010-9-3 11:13:55 | 只看該作者

回復 119# LeoChan

你這言論同野人有何分別?這是公衆設施,全港市民有權使用,唔係你哋一小撮自命有出力嘅人可以打橫行,如果真係依正常途徑有訂場,我相信無人會出聲或不滿!請先反醒呢個問題出現嘅原因及重點先啦~~~版主
go2usie 發表於 2010-9-3 11:19:36 | 只看該作者
回復 127# sunday

呢一刻佢可能會厚顏無恥地說:

無錯,就係咁
Bridgestone22 發表於 2010-9-3 11:21:07 | 只看該作者
回復 129# go2usie

呢一刻佢可能會厚顏無恥地說:

無錯,就係咁     Agree x 2
kowan77 發表於 2010-9-3 11:22:52 | 只看該作者
假設
咁該"會"身為顧問 some time go to test!
may be
比利羊 發表於 2010-9-3 11:23:04 | 只看該作者
時代廣場地下個露天廣場,係由九倉成建,
現時連時代廣場使用,都要申請!
一項公工程少則用二三百人,多則三幾千人,
人人都有使用優先權~死未!
rainbow 發表於 2010-9-3 11:34:27 | 只看該作者
試咩都冇問題(可能真係為車湯做)
但問題係出post(9月5日(星期日)佐敦谷遙控車場(A,B)因需要進行場地設備測試將暫停對外開放,謹此致歉!)
代表一個政府公共場暫停開放 (呢個先係問題所在)
你可以一百幾拾人去式試
但你冇權出post封埸
kowan77 發表於 2010-9-3 11:38:19 | 只看該作者
嘩!原本咁該"會"做顧問!我地沒e果場玩
原來香港只得一個rc車會
做e種顧問其實有沒錢收
50270898 發表於 2010-9-3 11:44:52 | 只看該作者
真的很認同Sunday兄所說
給了”顧問”的玩具真的會咬住不放
特別是”免費”場私人用
而那論點之獨到實甘拜下風
就如財政司司長這個香港首席財務顧問
要用庫房的鈔票
難道要公投嗎?
不喜勿咬, 謝!
Marco明 發表於 2010-9-3 11:48:29 | 只看該作者
假設

如果真的
該車場是由該 "會" 顧問完成...
然後
那個"會"現在進入場地後期測試
該"會"身為顧問
...
sunday 發表於 2010-9-3 11:01

唔book場咁又點封場呢???即係隨時話封就封???唔該解釋下先........會唔會之後該會次次約埋二三十人一齊去玩....就話要封場咋
場主(JV管理署/政府)已經證實無book場無封場事宜.....仲話公眾市民可以如常使用.........難度該會比場主榷力更大???難度該會封場無需證明???
仲有一個問題.......工房並唔可能代表全香港有份去JV玩車既人......試問無黎過工房見唔到個POST.....到時去到會點???趕人地走???........走係走......係走去隔離管理署投訴囉
Marco明 發表於 2010-9-3 11:55:00 | 只看該作者
真的很認同Sunday兄所說
給了”顧問”的玩具真的會咬住不放
特別是”免費”場私人用
而那論點之獨到實甘 ...
50270898 發表於 2010-9-3 11:44

不能再同意更多........
比利羊 發表於 2010-9-3 12:00:48 | 只看該作者

西九文化區發展項目,請了三個顧問報告,每個顧問収五千萬,合計一億五千萬。
顧問本身為“認可則師“,做顧問報告前要簽合同!

西九文化區發展項目,中環灣仔繞道,現正進行資詢,全民參與,大家都冇優先權!
pskyng 發表於 2010-9-3 12:01:17 | 只看該作者
時代廣場地下個露天廣場,係由九倉成建,
現時連時代廣場使用,都要申請!
一項公工程少則用二三百人,多 ...
比利羊 發表於 2010-9-3 11:23

之前多年冇人知原來個場係政府. 你坐一坐即比人趕... 到多年後才知原來係"公共空間"..."呀.點解我要比人趕走?" 但已經係多年後既事..  

若你唔知..當日mo cha cha 走去"放車". 我諗你都係同一下場..  ..
MrSH 發表於 2010-9-3 12:05:38 | 只看該作者
邊度辣著呢度 d 師兄? -----點解係呢度post就話設備測試,暫停對"外"開放? 但係"隔離台"就開post話有試車活動(仲歡迎參與tim~)?? 學有師兄話齋:咁鬼鼠(祟)做咩?

暫停對"外"開放? 工房呢樹係外? 咁隔離台即係圍內啦? 係咪? 就呢點已經夠比人插, 唔理你之前點偉大. 兩件獨立事件, 一件做岩, 一件做錯, 唔會有抵銷.

**另:佢地為個埸做測試係好事黎, 出發點正確, 要讚!! 但咁出post法, 咪要彈囉. 依家就算出post人唔出黎交代事件, 主辨單位負責人都要出下聲澄清,交代, 免得各車迷日後都仇視於該會, 出面交代唔會蝕幾多, 呢條數唔會唔識計掛? 負責任嘅負責人~~