RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷9月5日場地設備測試

關閉 [複製鏈接]
sunday 發表於 2010-9-2 11:20:36 | 只看該作者

現在已發展到
任何人試圖 阻止, 防礙, 障害  公眾 JV 使用權的 都歸類是 壞傢伙/ 有病 ;
如此 這麼
這不再是一個理論,是一個事實,一個由你們這些 發言 來證明的事實

*9/5 我沒有參加模擬比賽, 不要指望 以為你可以 入我數~
我是有病 有搭爹病
Kakakaaaaaaa~~
smallfaifai 發表於 2010-9-2 11:26:45 | 只看該作者
我覺得而家係觸及誠信問題.......欺騙大眾問題........封場只不過係好小事
如果JV管理署真係證實有封場事 ...
Marco明 發表於 2010-9-2 09:50

不能再同意更多.....

真係book左場o既,要封場就真係無話可說,到時有咩可以出示場紙,大家明白

有關人士請自行澄清!
Bridgestone22 發表於 2010-9-2 11:32:53 | 只看該作者
回復 72# li5115

agree x 10
go2usie 發表於 2010-9-2 11:37:05 | 只看該作者
看過了相關的 post,到底 清清 是何許人?有人話他有對個車場出了幾多力,好像沒有他就不會有這個車場一樣。但我只看到有人借測試為名私賽為實,公器私用,重拖一班會友落水。其實想辦比賽,可以從正常程序 Book 場。唔通他想 show 下自己有幾大面子,可以帶班會友免費包場玩車?現在東窗事發,卻又不見人。到了這個時候,是好是醜都應該出來作個交代。

li5115 發表於 2010-9-2 04:20

清清 出來交交代 la ~~~
光丑猶仗凡 發表於 2010-9-2 11:46:24 | 只看該作者
HHAHHAHAHHAAHHA
YAYAYA~
this time  "REAL-佐敦谷開始出事啦! "
smallfaifai 發表於 2010-9-2 12:06:50 | 只看該作者
現在已發展到
任何人試圖 阻止, 防礙, 障害  公眾 JV 使用權的 都歸類是 壞傢伙/ 有病 ;
如此 這麼
...
sunday 發表於 2010-9-2 11:20

JV係公眾地方,公眾當然有權使用啦!

如果有任何人想封場自己玩/搞比賽唔係唔得,正式向康文署申請囉,冇問題呀

最乞人憎係俾人覺得有人以車會、測試等名義,冇正式申請就想自己霸晒個場,事實係咪咁唔知,但有關人士真係要走出黎澄清!
sunday 發表於 2010-9-2 12:17:14 | 只看該作者
[ 佐敦谷開始出事 ] 是遲早的問題

基本上
我們醜陋擠迫的社會之間
突然被 賜 一個 免費 遙控車場 ( 免費這個詞是比生命更重要的 )
百姓 抓狂 是無可避免
sunday 發表於 2010-9-2 12:21:32 | 只看該作者
你猜, 下次再有人 book 場 ( 有 場紙 )
又 將會出 o羊 事 o尼 ?
li5115 發表於 2010-9-2 12:50:29 | 只看該作者
都係 sunday師兄 講得好...
" 一旦給了孩子們玩具,
你不容易把它收回... "
KaKaKaaaaa  ~~
(你係唔係 ...
civicboy 發表於 2010-9-2 08:48

為確保車場的 AMB系統 運作正常,測試是應該的,但無必要用 60架 車來試,6架 跑3場 巳經可以。

你都是拿玩具的小孩,有報名參賽,有利益衝突,同時又是被騙者。不過你都係最好收聲,不要再為此 叉燒 事件說話。
sunday 發表於 2010-9-2 12:54:56 | 只看該作者
NO !
我沒有份在 9 / 5 賽車
你們不要 見人便殺
li5115 發表於 2010-9-2 13:12:22 | 只看該作者
NO !
我沒有份在 9 / 5 賽車
你們不要 見人便殺
sunday 發表於 2010-9-2 12:54

不要 對號入座,唔係話你 (不是引用你的貼子)。
li5115 發表於 2010-9-2 13:21:54 | 只看該作者
你猜, 下次再有人 book 場 ( 有 場紙 )
又 將會出 o羊 事 o尼 ?
sunday 發表於 2010-9-2 12:21

只要依足規矩申請,合法 book 場, 就得。
借題發輝霸場自樂,就唔得。
Bridgestone22 發表於 2010-9-2 13:23:37 | 只看該作者
為確保車場的 AMB系統 運作正常,測試是應該的,但無必要用 60架 車來試,6架 跑3場 巳經可以.

完全同意CHing見解!就算測試也可以在平日晚上做,減少對公衆的不便!所以週日做全日測試跟本無必要.
最重要就係無BOOK場辨有BOOK場,重講到真嘅一樣騙網友,這様做法...............品格太差勁啦!
MrSH 發表於 2010-9-2 13:23:40 | 只看該作者
點解係呢度就post設備測試, "暫停對外開放"? 而隔離台就話試車活動? 意即所有工房友都係"外"?
就呢點已經夠比人插. 比人話小圈子亦不無道理, 要咁玩唔係唔得, 正路 d 囉. 真係好似有師兄話齋:咁鬼鼠(祟)
咁做法, 錯就9成啦, 不如大家一人讓一步, 知道黎緊有人開party, 將就下.
之但係"有關人士"出黎交代係必需的. 皆因"對外開放"一詞, 比較神憎鬼厭.
gtimax 發表於 2010-9-2 13:29:02 | 只看該作者
(off topic)不禁令我想起........如果第日好似硬地足球場咁BOOK場就大獲, 康民署門口有人賣場紙........
hlsk 發表於 2010-9-2 13:39:48 | 只看該作者
事主無可否認係做錯。但個人覺得佢只係一個代表,代言人. 而當事人所屬嘅組織未有向政府申請就由這位代言人公報,而他的以往表現就激發起公憤。
其實佢個車會都應該出來講番2句,如果連佢地都話唔知情,這個就.........
kowan77 發表於 2010-9-2 13:43:01 | 只看該作者

重點係全港最有影響力RC網
疑似係到代表康民處發表通告!
誤導市民!
book咗場你有權暫停對外開放!
其實康民處RC 車場有沒得BOOK呢!
好似康民處果網都沒定價
fyin 發表於 2010-9-2 16:37:44 | 只看該作者
如果康民處有book場的話. 大家可以至電康民處要求佢地一定要將book場日期時間發表在康民處
綱頁比大家知道同現場張貼告示. 康民處唔做大家可投訴佢.
不是由私人發表的. 佢咁樣發表你會唔會信佢哩.
如果可以咁做個個都可以向工房話幾時幾時佐敦谷封場啦!!!!!!!!!!!!
fyin 發表於 2010-9-2 17:12:15 | 只看該作者
剛剛睇過康文處綱頁, 佐敦谷遙控車場係
                                                                       "未有....未有" 租場服務.
A300 發表於 2010-9-2 20:09:43 | 只看該作者
剛剛睇過康文處綱頁, 佐敦谷遙控車場係
                                                               ...
fyin 發表於 2010-9-2 17:12

如果係既話 都好 D