RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷9月5日場地設備測試

關閉 [複製鏈接]
civicboy 發表於 2010-9-1 15:46:29 | 只看該作者

1. 我唔玩船...
2. 你要玩, 要book場,  點解你自己唔問...
3. 香港註冊團體, 經police 批準 公園都可以 book...

要有效, 又唔做野... 你玩晒啦...
civicboy 發表於 2010-9-1 15:51:55 | 只看該作者
"如欲報名,請與車會負責人聯絡" ,請問聯絡途徑係??? "
另外. TWSF 優先. "請於2010年9月2日前報名" 咁. ...
pskyng 發表於 2010-9-1 14:47

以我理解...
9月2日前任何人都可以報名..
不過twsf會員 就 優先

"因是次名額有限,如欲報名,請與車會負責人聯絡,額滿即止。"
人地有post 點解唔問果邊...
又從來沒有一句 只限 xxxx , xxxxxx 會員

自己問果邊啦...
civicboy 發表於 2010-9-1 16:18:55 | 只看該作者
回復  kcchan
我非常同意師兄的意見....我問過佐敦谷的管理員..她說星期六日通常都過百人使用..如果常用來 ...
abcde 發表於 2010-8-31 21:49

上兩個星期日...世界女排大獎賽...
都少眾 1 萬人都無啦...(香港700萬人架)
外國足球隊來...夠包 香港政府大球場 啦...
20幾人炸...又幾多個 2億 呀...
學校攪 水運 陸運 會...又幾多個 2億
依家包一世呀....9:00 - 17:00 炸....

去睇吓人地乜叫比賽...搖控車應該點玩...
乜係touring, 乜係ff, 乜係 電單車...

玩車唔係禁簡單...
人地攪比賽, 試track, 試場...
都係為佐日後...
d場地有人用.有人book...
希望可以攪好搖控車...在多d地方有大場...

果十令個鐘   好似剎左你禁
人地比左幾多心機..希望 同 幫助 政府 攪呢個場...
你又知唔會...無佢地...
你就真係 呢一世都要去 灣仔橋底 同 天水圍  玩車啦
(天水圍 仲要係未 翻身果個)
rcray 發表於 2010-9-1 16:33:15 | 只看該作者
9月5日(星期日)佐敦谷遙控車場(A,B)因需要進行場地設備測試將暫停對外開放,謹此致歉!
清清 發表於 2010-8-30 00:25

已經至電JV 車場管理處, 証實9月5日沒有包場事件.
車場管理處表示歡迎任何市民使用車場.
rcray 發表於 2010-9-1 17:01:21 | 只看該作者
上兩個星期日...世界女排大獎賽...
都少眾 1 萬人都無啦...(香港700萬人架)
外國足球隊來...夠包 香港 ...
civicboy 發表於 2010-9-1 16:18

其實你唔使講太多野.

1) 政府場地係公眾地方. 大家都有權使用. World champion同新手, 小朋友 一樣

2) 場地設施, 多人使用為好. 玩車時大家互相忍讓 玩得開心, 自然多人玩.
   一個連參加人數不足, 沒冇公開 既比賽 .我唔見得對大家有咩好處.
   只會減小市民使用機會. 小數人佔用場地唔好講到"禁"偉大.

3)同時, "清清"呢個thread既subject 係封場測試設備. 對比賽隻字不提.
   係另一位ching kk 轉貼比賽消息, 大家先知咩事.

4) 大家有規則. 有book 左場比賽冇所謂.
   已經至電JV 車場管理處, 証實9月5日沒有包場事件.車場管理處表示歡迎任何市民使用車場.
   請不要名發放假沒消息.
3rock3rock 發表於 2010-9-1 17:09:55 | 只看該作者
其實你唔使講太多野.

1) 政府場地係公眾地方. 大家都有權使用. World champion同新手, 小朋友 一樣
...
rcray 發表於 2010-9-1 17:01

Ray,
What is the telephone number of the JV 車場管理處.
Thx
rcray 發表於 2010-9-1 17:13:37 | 只看該作者
回復 46# 3rock3rock

呢個係佐敦谷公園管理署電話.
3rock3rock 發表於 2010-9-1 17:30:45 | 只看該作者

Dear all,

I just called a staff in Jordan Valley Park 23422337/23422241.
As Ray mentioned, there is NO booking of the track on that date.
They just invite a club to test the equipment.
The track is still open to public.

NO booking of the track on that date
3rock3rock 發表於 2010-9-1 17:31:12 | 只看該作者
9月5日(星期日)佐敦谷遙控車場(A,B)因需要進行場地設備測試將暫停對外開放,謹此致歉!
清清 發表於 2010-8-30 00:25

暫停對外開放???
Bridgestone22 發表於 2010-9-1 17:31:50 | 只看該作者
回復 45# rcray

小數人佔用場地唔好講到"禁"偉大    Support x 10
kowan77 發表於 2010-9-1 17:44:09 | 只看該作者

我都話佢有場紙攞來睇先講! 你估你話訂就訂 學校都唔可以星期日租場 你估係租羽毛球場

學校
  學校可長期預訂下一學年由9月至翌年7月中的節數。這項安排只限於一般上課時間內的節數,即星期一至五上午8時至下午5時及星期六上午8時至下午1時。

12個月前預訂
  由下列機構推廣及主辦的運動會、訓練和其他體育活動,均可在活動舉行前12個月預訂運動場設施–

(i) 中國香港體育協會暨奧林匹克委員會

(ii) 體育總會

(iii) 社區體育會

(iv) 地區體育會

(v) 香港學界體育聯會

(vi) 新界區體育協會

(vii) 康樂及文化事務署或區議會支持的活動

3個月前預訂
  由下列機構(按優先次序排列)推廣和主辦的錦標賽、聯賽和訓練活動,均可在活動進行前3個月預訂運動場設施-

(i) 在社會福利署註冊的受資助非政府機構及在稅務局註冊的慈善團體。

(ii) 體育總會的屬會;而屬會須根據《公司條例》註冊並獲發公司註冊證書,或根據《社團條例》註冊並獲發社團註冊證明書。

(iii) 籌辦部門/公眾活動的政府部門(包括營運基金部門)和公營/法定團體。

(iv) 正式的協會和法團(包括政府的員工聯誼會/職工會和區議員辦事處)亦可申請租用康體設施。如要符合正式的協會和法團資格,申請人須根據《公司條例》註冊並獲發公司註冊證書,或根據《社團條例》註冊並獲發社團註冊證明書。

限額

長期預訂一般須受下列條件限制:

(i) 在學校運動會方面,應遵照教育局在學校通告中設定的預訂限額;

(ii) 至於其他機構方面,可供同一機構預訂的時段數目,不得超過任何一個月繁忙期間*的兩個四小時時段。

* 繁忙和非繁忙期間所指的時間以康文署當時所定為準。有關定義將視乎需要不時修訂。

預訂程序

長期預訂須以特定的申請表格編號LCS 187遞交,申請人須按下述的訂場時間,在遞交申請的限期前,向有關場地遞交長期預訂運動場的申請。有關申請將根據申請人的優先訂場資格處理。如收到多份申請均提出預訂同一時段,而各申請人的優先訂場資格等同,則一般會以抽籤的方式來分配時段。

學校
  有關預訂細則,可參閱《學校使用康文署運動場的預訂程序》或教育局發出的相關學校通告《學校使用康樂及文化事務署、房屋署的運動設施》。

12個月前預訂
  預訂申請可最早於12個月但不少於4個月前提出(即如欲預訂2009年2月的節數,便須於2008年1月1日至9月30日期間把申請送達有關訂場處。2008年9月30日後才遞交的逾期申請將與其他可於3個月前提交預訂申請的團體的申請一同處理)。

3個月前預訂
  預訂申請可於3個月前提出(即如欲預訂2009年5月的節數,便須於2009年1月1日至31日期間把申請送達有關訂場處)。

所有未被預留作舉辦運動會和其他體育活動的時段均可供預訂作田徑訓練用途。申請人只需遞交申請表格編號LCS 187。

租用費

使用康樂及文化事務署管理的運動場,須預先繳付有關的租用費。租用費分市區及新界區收費。

取消預訂

除非取消預訂實屬必要,否則租用團體不得取消經覆實的預訂,而取消預訂,必須在使用日期的最少40日前提出。
abcde 發表於 2010-9-1 18:04:40 | 只看該作者

師兄們....不用回太多了....公眾論壇...表逹了自己意見便可...比賽是不是rc 的全部...自然會由市場來調節.....我想我不大會回某師兄的回復了...那只會引起罵戰...希望大家理性討讑....
sunday 發表於 2010-9-1 18:16:17 | 只看該作者

" 一旦給了孩子們玩具,
你不容易把它收回... "
KaKaKaaaaa  ~~
rainbow 發表於 2010-9-1 18:33:18 | 只看該作者

我覺得好有問題
点可以發假通告
光丑猶仗凡 發表於 2010-9-1 18:39:27 | 只看該作者
YES!!
the worst thing is "因需要進行場地設備測試將暫停對外開放" but the fact is holding a race

if "因需要進行場地設備測試將進行比賽因而暫停對外開放"
will be a lotttttt better
光丑猶仗凡 發表於 2010-9-1 18:41:48 | 只看該作者
they test for the F1 International race RCF1GP end of 2010 may be
rcray 發表於 2010-9-1 18:44:24 | 只看該作者
回復 52# abcde

Agree with you.
B仔 發表於 2010-9-1 18:46:35 | 只看該作者
現等侯有關方面回應,Stop here..
金祖 發表於 2010-9-1 21:47:01 | 只看該作者

rcray講得好!果條契弟講到佢地大仁大義,又話比左幾多心機…幫助政府攪呢個場,佢何德何能呀?鳩唔o能搭八!
Bridgestone22 發表於 2010-9-1 21:59:14 | 只看該作者
差唔多10点啦!有關方面重唔回應嘅!!!