RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 清清
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷9月5日場地設備測試

關閉 [複製鏈接]
albertau2011 發表於 2010-9-1 22:08:27 | 只看該作者
sunday 發表於 2010-9-2 00:06:20 | 只看該作者
回復  rcray

rcray講得好!果條契弟講到佢地大仁大義,又話比左幾多心機…幫助政府攪呢個場,佢何 ...
金祖 發表於 2010-9-1 21:47

喂 ! 嘈還嘈 !
不能抹殺前人為你鋪的路
如果冇專家教路 政府起個紙皮石地你玩 drift
civicboy 發表於 2010-9-2 00:43:42 | 只看該作者
喂 ! 嘈還嘈 !
不能抹殺前人為你鋪的路
如果冇專家教路 政府起個紙皮石地你玩 drift
sunday 發表於 2010-9-2 00:06

係喎..終於有人睇到...
如果唔係 政府
用 2億 起左個  大"灣仔橋底"光面石屎地 <-- 大家加油玩用海棉呔囉
用 2億 起多個  大"之前天水圍" <- 大家可以左路肩做腳底按摩囉

唔通 曾生 或 政府有人自己入過 tc, pyc, trc, 同以前 egr..
定可能係"帝琴灣"喎... 又可能去外國鬥車
定起果個佢自己鐘意玩車...
應該係睇左 so good 呀

如果起在之前果d...到時未又有人大大聲話...
"2億 ..攪左d乜你...點解唔來問吓我呀"
禁就真係 可得可能, 大人大意, 天知地知....

好瞓...
聽朝早去灣仔加油玩海棉呔
夜晚去天水圍做腳底按摩
(不過天水圍個場改左無得做
香港特別行政區政府......
攪到我得做 腳底按摩)
@JOLY@ 發表於 2010-9-2 01:10:52 | 只看該作者
這樣做法的人太可恥
比利羊 發表於 2010-9-2 01:25:49 | 只看該作者

政府用2億 起左個公園,係比大眾使用, 而建造公園過程會做資詢,
而被資詢人仕應該知道自己有無報酬!事情簡單明白!

不論仕何人侵佔政府土地, 影響公眾利益, 侵佔者可能觸犯法例,
而在網上發報欺詐消息, 會扣成不誠實使用電腦罪.

做1件好事不能底消1件罪行, 因兩事根本無關, 香港人好講公義.
abcde 發表於 2010-9-2 01:36:25 | 只看該作者
回復 65# 比利羊
師兄..算啦...你越回覆...便會使別人搬更多的理由來表逹他們的立場...那便會由表逹意見和討讑...變成罵戰的了....公道自在人心...玩車的玩車...鬥車的鬥車...只是場地的問題吧了....
我只想有個不收費的靚場和多些人玩這玩意...不再少圈子便好....
carvenchow 發表於 2010-9-2 01:52:20 | 只看該作者
政府用2億 起左個公園,係比大眾使用, 而建造公園過程會做資詢,
而被資詢人仕應該知道自己有無報酬!事情簡單 ...
比利羊 發表於 2010-9-2 01:25

講得好!
比利羊 發表於 2010-9-2 01:58:25 | 只看該作者
師兄多謝提點,小弟真的相信封場一事,今早特別約朋友在星期六玩車,十分氣結,
起碼有關人仕都出來 say 聲 sorry, 因為最少都有4人因此被騙!

多年來工房大大小小爭執, 都係一少部分人的事, 今次係有史以來最可恥的事,
連累人數最多的事, 我想板主應該出來做D事, 打下大鱷!
BCL 發表於 2010-9-2 02:12:04 | 只看該作者

回復 45# rcray

,C hing 講得好,果條友(civ**boy)都唔知咩心態?(咁中意撑d自私自利book政府埸比圍內自己人玩嘅人,又專同人唱反調...???)..不過我可以好肯定呢條友一定係一個"好現實"嘅人!!
BCL 發表於 2010-9-2 02:20:44 | 只看該作者
回復 65# 比利羊

SO GOOD !.
    ..
大野 發表於 2010-9-2 04:08:42 | 只看該作者
首先我覺得大家唔好把呢件事太過複雜化,
什麼有錢先有得玩, 什麼大/小圈子...
咁大個場, 咁多設備, 攪好哂係米要試下先.
政府起個場除左為大家有個場玩,
相信都想辦比賽會有個好地方.
要試就要搵個有比賽經驗既團體試,
唔係A就係B, 再唔係C團體都得.
唔通您一言我一語就試到咩,
又唔通試試下設備,
突然又跑個車友出跑道,
整親又點呢.
唔做唔試, 到真係有大型/國際比賽時,
錯漏百出, 大家米又嘈.

以上言論只代表本人立場,
有感而發,如有得罪, 多多包涵.
li5115 發表於 2010-9-2 04:20:49 | 只看該作者
看過了相關的 post,到底 清清 是何許人?有人話他有對個車場出了幾多力,好像沒有他就不會有這個車場一樣。但我只看到有人借測試為名私賽為實,公器私用,重拖一班會友落水。其實想辦比賽,可以從正常程序 Book 場。唔通他想 show 下自己有幾大面子,可以帶班會友免費包場玩車?現在東窗事發,卻又不見人。到了這個時候,是好是醜都應該出來作個交代。
rabbitmomo 發表於 2010-9-2 04:57:26 | 只看該作者
打死我都唔信o架喇, 因為清清咁肥, 點會建議條梯離STAGE咁遠丫?

佢自封論壇八卦精, 有乜理由會睇唔到咁多車友既反應丫, 出唻交代o下啦!

講真, 年紀都唔細, 做錯事咪認o左佢囉, 無咩必要潛水, 傻豬唻o既 !
ryancmlam 發表於 2010-9-2 07:04:57 | 只看該作者
回復 65# 比利羊

Really 會扣成不誠實使用電腦罪?
civicboy 發表於 2010-9-2 08:48:22 | 只看該作者
都係 sunday師兄 講得好...
" 一旦給了孩子們玩具,
你不容易把它收回... "
KaKaKaaaaa  ~~
(你係唔係有小朋友架??)

只係8-9個鐘姐, 9:00-17:00
人地幾耐之前已經約好...
你唔知我唔知...
試野FOR將來又唔得...
唔用比賽型式...又點試...

真係禁
唔知如果11月真係在 佐敦谷 鬥 F1 又會點...
又係少眾活動喎...
不過到時可能有 "正美"睇...
有世界級車手就變左 世界大眾 啦

講到尾...根本就係針對人, 唔係針對事.
口口聲聲話大眾利益...
邊個能代表大眾...
你, 我, 他...50人, 100人, 曾生, 唐唐
(未又係 私已行益)
人地出POST通知大家...等大家唔洗等到 17:00
結果換來比人罵戰...
講事實...又話篇幫...

我都唔多講....出發去灣仔...
Marco明 發表於 2010-9-2 09:50:43 | 只看該作者
都係 sunday師兄 講得好...
(你係唔係 ...
civicboy 發表於 2010-9-2 08:48

我覺得而家係觸及誠信問題.......欺騙大眾問題........封場只不過係好小事
如果JV管理署真係證實有封場事件........你估大家仲會唔會係度嘈???
真係有比賽係好事......我都想睇下真正既比賽......而比賽要封場亦好正常
問題係明明無封場......某某協會為左方便自己虛報假封場消息......
仲話係模型車協會.........rc界欺騙rc fans
ckwah 發表於 2010-9-2 10:18:36 | 只看該作者
星期日去到咪一清二楚 ... 搵管理層投訴點解有 D 咁笨實既角鐵、建議佢地加幾部汽水機、牛角扇 ,最緊要係幫人地測試下場地負荷 !
ckwah 發表於 2010-9-2 10:28:44 | 只看該作者
sunday 發表於 2010-9-1 18:16

你 D 係乜理論?你有病嗎?
光丑猶仗凡 發表於 2010-9-2 10:50:09 | 只看該作者
RCevo 2010 top 10 post XDDDDD
光丑猶仗凡 發表於 2010-9-2 10:51:58 | 只看該作者
回復 76# Marco明

AGREE!!!!!!!!!!!!